Ibogain spada u savremene metode lečenja bolesti zavisnosti.

Zavisnost od heroina, kokaina i drugih psihoaktivnih supstanci postala je globalni zdravstveni problem 21. veka. Zapravo, ona je postala obrazac ponašanja, naročito, kod mlađih generacija. S obzirom da među njima vlada mišljenje da postoji razlika između lakih i teških droga, pušenje marihuane tinejdžeri smatraju cool trendom. Nažalost, radoznalost i želja da se dopadnu vršnjacima vrlo brzo prerasta u upotrebu jačih opijata.

Međutim, upotreba droga nije vezana samo za mlađu populaciju. Sve više uspešnih, poslovnih ljudi rekreativno, tokom vikenda konzumira razne narkotike. Iako ova sporadična upotreba, naizgled, nije opasna, vremenom dovodi do hroničnog stanja sa brojnim posledicama. Ne treba zaboraviti ni sve veću zavisnost od tableta. Najčešće se javlja kao sredstvo za spas od teške situacije. Mada nije redak slučaj da se benzodiazepini i drugi psihostimulanti kombinuju sa ilegalnim supstancama.

Lošu situciju dodatno naglašava činjenica da se samo jedna od 10 osoba javi na lečenje zavisnosti. Razlog ovome jeste nedostatak motivacije da napuste stare navike, ali i strah od negativnih efekata koji se javljaju prilikom prolaska kroz apsinencijalnu krizu. Srećom, razvijeno je lečenje zavisnosti Ibogainom koje je učinilo da proces bude potpuno bezbolan i znatno kraći od drugih terapija.

Ibogain je poznat od davnina

Još je afričko pleme Bviti u prastara vremena znalo koliku moć ima Ibogain, tj. biljka Iboga iz koje se ova supstanca dobija. Te ju je koristilo u spiritualnim seansama, za tzv. susret sa duhovima predaka, Suncem i Mesecom. Bila je sastavni deo i uvođenja mladih u svet odraslih, kao i pripreme za lov, jer je doprinosila izoštravanju čula.

Ibogain je prvi put upotrebljen od strane francuskih i belgijskih istraživača koji su posmatrali afričke duhovne ceremonije u drugoj polovini 19. veka. Što je dovelo do pokušaja naučne sinteze 1901. godine, ali ju je kompletirao tek 1966. hemičar George Buchi.

Ibogain

U početku, supstanca je prodavana kao stimulans u Francuskoj pod imenom “Lambarène”. Kako je došlo do smrti usled njegove upotrebe Svetska zdravstvena organizacija je Ibogain proglasila opasnim i ilegalnim. Da bi se kasnije utvrdilo da on sam nije doveo do fatalnog ishoda, već kombinovana upotreba sa narkoticima.

Lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina razvijeno je zahvaljujući Howardu Lotsofu. Ovaj filmski reditelj, zajedno sa pet svojih prijatelja, sasvim slučajno je otkrio neverovatno dejstvo do tada neisprobane afričke biljke. Naime, nova supstanca umesto da deluje kao narkotik, uspela je da za 36 sati otkloni žudnju i simptome apstinencijalne krize.

Kako Ibogain deluje?

U telu, Ibogain se metaboliše u Noribogain. Upravo ovaj glavni sastojak deluje na centre u mozgu koji stvaraju zavisnost. Odnosno, omogućava prirodnu proizvodnju serotonina i dopamina, koji su do tada bili pod uticajem droge. Na taj način nestaje potreba za novom dozom.

U samo jednom tretmanu um pacijenta je potpuno osvežen i vraćen u stanje pre razvoja zavisnosti. Samim tim, javljaju se ranije emocije, nestali ukusi i mirisi, tj. uspostavlja se narušena ravnoteža ne samo u mozgu, već u čitavom organizmu.

Istovremeno, Ibogain deluje poput jake psihoterapije. Kroz samospoznaju, pacijent može da zaviri dublje u svoju svest i suoči se sa nerešenim emocionalnim konfliktima koji su doveli do problema zavisnosti. Pa ne čudi što nakon prvog tretmana Ibogainom destruktivni razum zamenjuje želja za zdravim načinom života.

Lečenje psihičke zavisnosti Ibogainom

Ibogain se danas koristi isključivo kao tretman kod bolesti zavisnosti. Pre svega, za lečenje zavisnika od kokaina, heroina i drugih opijata, ali i za lečenje alkoholizma. Dokazano je njegovo pozitivno dejstvo i kod psihičkih problema kao što su depresija i posttraumatski stresni poremećaj. Takođe, pokazuje potencijal u lečenju Parkinsonove bolesti i hepatitisa C, jer podstiče stvaranje novih neurona.

Lečenje pomoću Ibogaina moguće je i kod nas. Klinika VIP Vorobjev se izdvaja od drugih centara po primeni najsavremenijih metoda, od kojih je jedna tretman Ibogainom. Na osnovu detaljne dijagnostike, svetski priznati lekari i psihoterapeuti određuju indvidualni program lečenja. Svaka terapija se izvodi u strogo kontrolisanim bolničkim uslovima i pod nadzorom osoblja koje ima dugogodišnje isksutvo u radu sa Ibogainom. Čime je dodatno garantovan uspeh rehabilitacije. Što potvrđuju i rezultati od preko 90 odsto potpuno izlečenih pacijenata bez pojave recidiva.

Da bi se olakšalo lečenje, VIP Vorobjev klinika ima luksuzni smeštaj koji pruža ne samo komfor, već i diskreciju tokom boravka. Ujedno, poseduje dnevni boravak koji se prostire na 200 m2, teretanu, bazen, jacuzzi i letnjikovac. Tako da pacijenti mogu u svakom trenutku da se zabave i opuste.

Ibogain

Briga za pacijente ne završava se napuštanjem bolnice. Već je obezbeđena puna podrška nakon lečenja koja obuhvata proveru zdravstvenog stanja, kao i pomoć u eventulnim teškim trenucima.

Oslobodite se zavisnosti, kontaktirajte kliniku VIP Vorobjev, jer ona je vaša šansa za novi život.

 

.p

Ostavite komentar