Çrregullimet psikologjike Архиве - VIP Vorobjev
 • Srpski jezik
 • Engleski jezik
 • Francuski jezik
 • Nemački jezik
 • Ruski jezik
 • Španski jezik
 • Italijanski jezik
 • Bugarski jezik
 • Grčki jezik
 • Arapski jezik
 • Iranski jezik
 • Albanski jezik
Menu
Menu
  • 20/11/2019
  • 0
  Ankthi i përgjithësuar

  Ankthi i përgjithësuar

  Ankthi i përgjithësuar është problem i shpeshtë i shoqërisë moderne. Nuk ekziston asnjë person në botë i cili së paku një herë në jetë është ballafaquar me nervozë apo me shqetësim. Frika për shkak të punës së re, mbajtja e një prezantimi…

  Lexo me shume
  • 14/08/2019
  • 0
  Si ndikon depresioni në shëndetin fizik dhe psikik?

  Si ndikon depresioni në shëndetin fizik dhe psikik?

  Si ndikon  depresioni në shëndetin fizik dhe psikik? Pse është aq i rrezikshëm? Dhe pse njerëzit e kanë aq të vështirë të kërkojnë ndihmë? Këto janë pyetje që janë tema të shpeshta hulumtimeve të shumta, emisioneve në media, por edhe…

  Lexo me shume
  • 18/07/2019
  • 0
  Çrregullimet e të ngrënit

  Çrregullimet e të ngrënit

  Çrregullimet e të ngrënit janë problem i shpeshtë i njeriut modern. Kohërat moderne karakterizohen me standarde joreale të bukurisë. Revistat dhe rrjetet sociale janë të përmbushur me fotografi të modeleve të bukura me këmbë të holla dhe stomak…

  Lexo me shume
  • 10/05/2019
  • 1
  Çrregullimi i ankthit të përgjithësuar

  Çrregullimi i ankthit të përgjithësuar

  Çrregullimi i ankthit të përgjithësuar, sipas definicionit të profesorit të psikiatrisë, Malcolm Lader, është shqetësimi i tepruar dhe jo i duhur, i cili është këmbëngulës dhe nuk kufizohet vetëm në rrethana të dhëna. Secili prej nesh është…

  Lexo me shume
  • 12/04/2019
  • 0
  Rëndësia e terapisë profesionale

  Rëndësia e terapisë profesionale

  Rëndësia e terapisë profesionale është thelbësore për rehabilitimin psikosocial dhe funksional. Sipas përkufizimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë terapia profesionale paraqet çdo aktivitet fizik apo mental që e përshkruan mjekësia…

  Lexo me shume
  • 05/04/2019
  • 1
  Si ndikon depresioni në jetën tuaj

  Si ndikon depresioni në jetën tuaj

  SI ndikon depresioni në jetën tuaj? Kjo është një pyetje të cilën sot e hasim shpesh. Nuk ekziston asnjë person në botë i cili në një moment të jetës së tij nuk është ndjerë i mërzitur dhe i pavullnetshëm. Kjo gjendje zakonisht shfaqet për…

  Lexo me shume
  • 22/03/2019
  • 2
  Frika që na pengon të jetojmë normalisht – Çka janë fobitë?

  Frika që na pengon të jetojmë normalisht – Çka janë fobitë?

  Sa herë keni dëgjuar dikë që thotë ka fobi prej diçkaje, duke e njëjësuar fobinë dhe frikën? Pothuajse çdo ditë. Frika paraqet një emocion plotësisht natyral, të aryeshëm dhe normal, përkatësisht reagim në ndonjë rrezik të afërt. Shikuar…

  Lexo me shume
  • 14/03/2019
  • 3
  Lodhja në punë “burn out“

  Lodhja në punë “burn out“

  Lodhja në punë “burn out“ është një gjendje komplekse e rraskapitjen psikike dhe emocionale. Çdonjëri prej nesh ka ditë të këqija në punë, kur nuk arrijmë asgjë të bëjmë. Ndonjëherë, për këtë nuk ekziston arsye e qartë. Thjeshtë,…

  Lexo me shume
  • 01/03/2019
  • 2
  Çrregullimi bipolar

  Çrregullimi bipolar

  Çrregullimi bipolar paraqet çrregullim serioz të disponimit. Lëkundjet në disponim janë pjesë e përditshmërisë sonë. Lajmet e mira dhe ngjarjet e këndshme na bëjnë të lumtur, derisa humbja e personit të dashur apo qëllimet e papërmbushura na…

  Lexo me shume
  • 09/01/2019
  • 6
  Çka është ankthi dhe pse e ndjejmë atë?

  Çka është ankthi dhe pse e ndjejmë atë?

  Ankthi paraqet një “frikë lirisht të varur”, e cila nuk është e lidhur me ndonjë dukuri apo objekt. Ngushtësia dhe shqetësimi paraqiten pa ndonjë shkak real dhe tek njerëzit dominon pritja, që do të ndodh diçka e tmerrshme.   Për…

  Lexo me shume

Izdvojene fotografije klinike