Simptomat e krizës së kokainës tregojnë qartë që ekziston sëmundja e varësisë.

Kokaina është një psikostimulant shumë i fuqishëm, i cili në mënyrë të justifikuar konsiderohet si substanca më e rrezikshme ilegale. Njihet si pluhur i bardhë, e cila edhe e ka marrë emërtimin e popullarizuar “e bardha”. Dekadave të kaluara e ka mbajtur çmimin e lartë në mesin e narkotikëve, kështu që për trajtim të varësisë kokaina  janë paraqitur vetëm shtresat e pasura shoqërore

Por, prodhimi i madh e ka mundësuar shtrirjen e saj të gjerë, kështu që sot kokaina gjendet në të gjitha rrethet shoqërore, pa marrë parasysh shkallën e zhvillimit ekonomik dhe social. Viteve të fundit është sidomos e dukshme rritja e përdorimit në mesin e gjeneratave të reja, që shkakton një shqetësim shtesë për botën.

Duke marrë parasysh seriozitetin e pasojave shëndetësore, klinika VIP Vorobjev ju zbulon se cilat janë simptomat e krizës së kokainës

Simptomat e krizës së kokainës, si dhe varësia zhvillohen shumë shpejtë

Që të dini se cilat janë simptomat e krizës së kokainës ju duhet së pari të mësoni të identifikoni sjelljet e personit që nën ndikimin e saj.

Në të vërtetë, kokaina mund të futet në trup në mënyra të ndryshme. Më së shpeshti përdoret në mënyrë intravenoze dhe duke e thithur me hundë, edhe pse disa persona e ngrohin këtë pluhur kristalor dhe e thithin tymin e tij apo edhe e fërkojnë në mishin e dhëmbëve

Qysh në 5 minutat e para paraqitet një fluks i jashtëzakonshëm i energjisë dhe euforisë. Së bashku me të rritet edhe vetëbesimi dhe aftësitë psikofizike, kështu që është e theksuar sjellja kur personi flet shumë, madje edhe tek njerëzit e turpshëm. Atë e përcjell ndjenja e fuqisë në raport me të tjerët, si dhe siguria më e madhe dhe kryerja e të gjitha detyrave, sepse janë zvogëluar përpjekjet fizike dhe mendore.    

Simptomi kokainske krize
Këto efekte “të këndshme” zgjasin relativisht shkurtë, kështu që paraqitet dëshira që atë ta përjetojnë përsëri, e me secilën dozë të re, kokaina shkatërron shëndetin tuaj.

Kriza e kokainës kalon nëpër 3 faza

Simptomat e krizës së kokainës më së miri i kanë shpjeguar Gawin dhe Kleber në vitin 1986, duke e vëzhguar trajtimin e varësisë tek 30 pacientë, dhe kanë veçuar periudha të dallueshme të krizës. 

Faza e parë fillestare quhet “goditja e kokainës”. Ajo shfaqet pas 12 orëve nga konsumimi dhe zgjat deri në ditën e dytë. Këtë fazë e karakterizon disforia, irritimi, rraskapitja dhe ankthi, e gjithashtu rritet oreksi dhe dëshira për gjumë. Së shpejti paraqiten ethet, djersitja, tensioni në muskuj dhe diarreja.

Faza e dytë është “tërheqja”. Vjen deri tek rënia e përqendrimit, letargjia, parehatia dhe dhimbjet e mëdha, e njëkohësisht paraqitet lakmia për të vazhduar konsumimin, e pikërisht në këtë fazë pacientët më së shpeshti tërhiqen nga largimi nga kokaina.

Simptomat e krizës së kokainës në fazën e fundit janë shumë të forta. Përveç simptomave të lartpërmendura, janë të dukshëm edhe problemet me tretjen, dhimbjet e barkut, vjellja. Më pas rritet tensioni i gjakut, derisa temperatura trupore bie.

Vetëm trajtimi i duhur mund të eliminojë simptomat e krizës së kokainës

Meqenëse simptomat e krizës së kokainës janë shumë të vështira, është e pranishme frika nga trajtimi, dhe shpesh ndodh që për shkak të terapisë zëvendësuese zhvillohet varësia nga metadoni.

Međutim, na klinici VIP Vorobjev primenjuju se savremene metode lečenja bolesti zavisnosti, čime je zagarantovana ne samo potpuna rehabilitacija, već su isključeni svi negativni efekti lečenja koji se sreću u drugim institucijama.

Në kushte të kontrolluara në mënyrë rigoroze dhe nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të mjekëve dhe psikoterapistëve të njohur në botë, kryhet vetëm detoksifikimi pa dhimbje. Në këtë mënyrë vendoset ekuilibri i zhvendosur dhe përshpejtohet periudha e përgjithshme e trajtimit. 

Regenerativne metode
Trajtimi i varësisë psikike me Ibogainë në klinikën VIP Vorobjev është unik në tërë Evropën. Falë përdorimit të substancës së testuar mjekësore me vetëm një terapi është i mundur eliminimi i dëshirës për të përdorur tutje kokainën. Pasi që transmetuesit lirohen nga ndikimi i narkotikëve, rikthehet edhe funksionimi normal i trurit, e njëkohësisht, Ibogaina jep efektin e saj sikur psikoterapia, kështu që pacienti zbulon arsyen e vërtetë e cila ka sjell problemin e varësisë.  

VIP Vorobjev është klinikë luksoze për largim, e cila përveç akomodimit komfor, pacientëve të saj u ofron privatësi të plotë. Me dëshirën që qëndrimit të jetë sa më i rehatshëm, në kuadër të klinikës gjendet edhe palestra e pajisur bashkëkohore, pishina, jacuzzi, shtëpia verore psikoterapeutike, si dhe qëndrimi ditor me sipërfaqe të madhe.  

Simptomat e krizës së kokainës nuk mund t’i mposhtni të vetëm. Për këtë arsye kërkoni ndihmë në klinikën VIP Vorobjev.

 

Leave a reply