trajtimi i varësisë Архиве - VIP Vorobjev
 • Srpski jezik
 • Engleski jezik
 • Francuski jezik
 • Nemački jezik
 • Ruski jezik
 • Španski jezik
 • Italijanski jezik
 • Bugarski jezik
 • Grčki jezik
 • Arapski jezik
 • Iranski jezik
 • Albanski jezik
Menu
Menu
  • 31/10/2019
  • 0
  Largimi nga kokaina

  Largimi nga kokaina

  Largimi nga kokaina do ju shpëtojë nga jeta shkatërruese. Kokaina apo siç quhet në zhargon, koka, koks, bora është substancë e bardhë në formë pluhur që fitohet nga bima Coca. Që nga sinteza e parë në vitin 1860 deri në kohërat e sotme kokaina…

  Lexo me shume
  • 25/10/2019
  • 2
  Çka është helmimi akut me alkool?

  Çka është helmimi akut me alkool?

  Helmimi aktu me alkool bën pjesë në  pasojat e shpeshta të alkoolizmit. Alkooli është i njohur që nga kohërat e hershme, qysh paraardhësit tanë kanë festuar me verë. Janë përgatitur për beteja me gota të pijes së preferuar dhe kanë shuar…

  Lexo me shume
  • 17/10/2019
  • 1
  Kokaina dhe pasojat e saj

  Kokaina dhe pasojat e saj

  Kokaina dhe pasojat e saj janë të njohura nga kohërat e hershme. Popujt e Amerikës Jugore qysh në shekullin III Para Erës së Re kanë përdorur gjethet e bimës Erythroxylon coca, nga e cila bëhet kokaina. Këtë e dëshmojnë figurat dhe vizatimet…

  Lexo me shume
  • 10/10/2019
  • 0
  Si të ndihmoni personin e varur nga kokaina?

  Si të ndihmoni personin e varur nga kokaina?

  Si të ndihmoni personin e varur nga kokaina? Kjo është një pyetje të cilën, për fat të keq, e bëjnë shumë njerëz.   Kokaina apo, siç quhet në zhargon koka, koksi, e bardha, është një substancë në formë pluhuri e cila bën pjesë në…

  Lexo me shume
  • 03/10/2019
  • 0
  Sëmundjet e mundshme që vijnë nga varësia

  Sëmundjet e mundshme që vijnë nga varësia

  Sëmundjet e mundshme që vijnë nga varësia mund të vështirësojnë trajtimin e personave të varur nga kokaina, heroina dhe substancat tjera psikoaktive. Kohërat moderne karakterizohen me stres të vazhdueshëm, por edhe izolimi dhe komunikimi i dobët…

  Lexo me shume
  • 24/09/2019
  • 0
  Ibogaina si pjesë e trajtimit së sëmundjeve të varësisë

  Ibogaina si pjesë e trajtimit së sëmundjeve të varësisë

  Ibogaina bën pjesë në metodat bashkëkohore të trajtimit të sëmundjeve të varësisë. Varësia nga heroina, kokaina dhe substancat tjera psikoaktive është bërë problem shëndetësor global i shekullit XXI. Në fakt, ajo është bërë formë…

  Lexo me shume

Izdvojene fotografije klinike