• Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Francuski jezik
  • Nemački jezik
  • Ruski jezik
  • Španski jezik
  • Italijanski jezik
  • Bugarski jezik
  • Grčki jezik
  • Araapski jezik
  • Iranski jezik
  • Albanski jezik
Menu
Menu

СПЕЦИАЛНА БОЛНИЦА ЗА ПРИСТРАСТЯВАНЕ КЪМ НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА “Д-Р ВОРОБЬОВ” БЕЛГРАД

Номер: __________________

Дата: 20.08.2019. година

Хемингвеева 6

Белград

ИЗВСТИЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ДАННИ – ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ

Уважаеми потребители на услуги,

Когато заявите една от нашите услуги (чрез уебсайт и социални мрежи * 9, имейл, потребителски център – кол център, директна поща, личен контакт, чрез попълване на медицинска документация и записи и включване без ограничение на други видове и форми на източници на лични данни) , независимо от вашето гражданство, пребиваване или местожителство, имате право на защита на личните данни. Ще бъдете помолени да ни предоставите повече видове данни * 1. Тази информация е необходима, за да можем да видим вашата заявка или да се нуждаем възможно най-точно и да ви изпратим подходящия отговор и/или да предоставим подходящата услуга. Предоставянето на вярна, точна и пълна информация за вас на нашата институция, както и извършването на навременни промени в информацията, за да бъде вярна, точна и пълна, е ваше законово/правно и договорно задължение и предоставянето на информация е необходимо условие за сключване на договор с нас. Вашият възможен отказ или погрешно представяне/предоставяне на исканата информация може да доведе до факта, че не можем да ви предоставим услуги със задоволително качество или че няма да ги предоставим.

Поради хармонизация и за да бъдат националните разпоредби разбираеми за лицата, за които се прилагат, Република Сърбия е хармонизирала националното си законодателство – Закона за защита на личните данни с разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета от 27 април 2016 г.

 

Рискове от обработката на лични данни

Интернет революционизира традиционните пазарни структури, предоставяйки обща глобална инфраструктура за предоставяне на широк спектър от електронни съобщителни услуги. Публично достъпните електронни комуникационни услуги през Интернет отварят нови възможности за потребителите, но също така и нови рискове за техните лични данни и поверителност * 8.

Съществува обществено мнение, че съществуват значителни рискове за защитата на хората, особено във връзка с онлайн дейности. Вие, като физическо лице, можете, против нашата воля или контрол и влияние, да бъдете свързани с мрежови идентификатори, предоставени от вашите устройства, приложения, инструменти и протоколи, като адреси на интернет протокол, идентификатори на бисквитки или други идентификатори като радиочестотен маркер за идентификация. Това може да остави следи, които, особено в комбинация с уникалните идентификатори и друга информация, получена от сървърите, могат да се използват за профилиране и идентифициране на лица.

Рисковете/източниците на риск (нарушаване на сигурността на личните данни) са, включително, без ограничение, случайно или незаконно унищожаване, загуба, изменение, неразрешено разкриване или достъп до лични данни, предадени, съхранени или обработени по друг начин, което може по-специално да причини физически, материални или нематериални щети като загуба на контрол върху личните ви данни или ограничаване на правата ви, дискриминация, кражба на самоличност или измама, финансови загуби, неоторизирана обратна псевдонимизация, увреждане на репутацията, загуба на поверителност на личните данни, защитени с бизнес тайна или други значителни икономически или социални щети.

Специална защита на децата при използване на лични данни

Децата заслужават специална защита по отношение на личните си данни, тъй като може да са по-малко наясно с рисковете, последиците и мерките за защита, както и с правата си по отношение на обработката на лични данни. Съгласно Закона за правата на пациентите на Република Сърбия, дете е лице до 18-годишна възраст. В процеса на получаване на здравни грижи дете, което е способно да разсъждава, независимо от възрастта, има право на поверително консултиране и без съгласието на родителите, когато това е в най-добрия интерес на детето. Дете, навършило 15-годишна възраст и способно да разсъждава, може самостоятелно да даде съгласието си за предложената медицинска мярка. Ако дете, навършило 15-годишна възраст и способно да разсъждава, откаже предложената медицинска мярка, компетентният здравен специалист е длъжен да поиска съгласието на законния представител. Дете, навършило 15-годишна възраст и способно да разсъждава, има право на поверителност на данните, съдържащи се в медицинската му документация. Компетентният здравен работник, въпреки искането на детето да не разкрива информация за здравословното му състояние пред законния му представител, е длъжен да разкрие информация за здравословното си състояние пред законния си представител в случай на сериозна опасност за живота и здравето на детето. Ако пациентът е дете, компетентният здравен работник е длъжен да информира неговия законен представител, т.е. компетентния орган по настойничеството, за напускане на стационарното здравно заведение. Ако пациентът е дете и решението за напускане на стационарното здравно заведение, противно на висшия интерес на пациента, се взема от законния представител, компетентният здравен работник е длъжен да информира незабавно компетентния орган по настойничеството.

Цел на предвидената обработка и правно основание за обработване на лични данни

Цел на обработката. Личните данни се събират с цел планиране на услуга (резервация), превантивна медицина, медицинска диагностика, осигуряване на здравни грижи, лечение или управление на здравни услуги/изпълнение на план за лечение. Съгласно разпоредбите на Република Сърбия, посочените данни се събират и обработват от експерт в областта на здравеопазването, който съгласно закона и професионалните разпоредби е длъжен да пази посочените данни в тайна.

Правно основание. Съгласно член 2 от Закона за здравната документация и архиви в областта на здравеопазването (“Държавен вестник на РС”, № 123/2014, 106/2015, 105/2017, 25/2019 (втори закон)), ние сме длъжни да водим здравна документация и регистрира, по начина и по реда, както и в сроковете, определени от този закон. Съгласно член 50 от споменатия закон, съхраняването, събирането и обработката на данни от здравна документация и записи се извършва в съответствие със закона, който регулира защитата на личните данни.Съгласно член 54 от Закона за здравеопазването (“Държавен вестник на РС”, № 25/2019), управлението на здравната документация, въвеждането на данни и обработката на данни от здравната документация се извършва изключително от упълномощено лице, назначено с Решението на директора * 11. Въвеждането на данни във формулярите за водене на здравна документация и архиви се извършва преди/въз основа на предоставени здравни услуги, т.е. при предприемане на други мерки в областта на здравеопазването в съответствие със закона и на базата на данни, съдържащи се в публични и други документи. По изключение, ако данните не могат да бъдат въведени във формулярите за водене на здравна документация и записи въз основа на данни, съдържащи се в публични и други документи, те се въвеждат въз основа на изявление на лицето, от което са взети данните, въведени в здравната документация и архиви * 12. Поддържаме здравна документация и записи в писмена и/или електронна форма.

Нашето здравно заведение, както и всеки нает здравен работник, т. е. Здравен сътрудник и друго упълномощено лице, водят медицинска документация и архиви в съответствие със Закона за правата на пациентите и закона, уреждащ здравната документация и архиви в областта на здравеопазването, както и наредбите, приети за изпълнение. от този закон и са длъжни да пазят медицинските записи и досиетата на пациентите от неоторизиран достъп, вникване, копиране и злоупотреба, независимо от формата, в която се съхраняват данните от медицинската документация (хартия, микрофилм, оптични и лазерни дискове, магнитни носители, електронни записи и д-р.).

Нашето здравно заведение е създало и поддържа система за сигурност, която включва мерки за осигуряване на сигурността на данните, с които разполагаме в съответствие със закона. Ние прилагаме процедури за сигурност, технически и физически ограничения за достъп и използване на лични данни. Само упълномощени служители/администратори имат достъп до лични данни, за да изпълняват задачи, свързани с услугите, които предоставяме. Получените данни съхраняваме за неопределено време, т.е. в съответствие със законово предписаните срокове.

Понякога използваме трети страни – адвокати, които изпълняват определени задачи и функции за нас и от наше име, но те са обект на задължението за поверителност, поради което не могат да използват, предоставят или разкриват вашите данни за каквато и да е друга цел.

Нашето здравно заведение не продава и не предоставя събраните лични данни.

Можем да ограничим упражняването на вашите права и да разкрием вашите лични данни и информация за вас в следните случаи:

  1. а) ако е предвидено в закон;

б) да защитим правата на нашето здравно заведение;

в) в случай на превенция на престъпления или национална сигурност;

г) в случай на защита на личната или обществената безопасност;

д) ако тази информация е необходима за предотвратяване и разрешаване на различни спорове;

  1. е) други важни общи обществени интереси;
  2. ж) права и свободи на други лица;
  3. з) реализиране на искове по граждански дела.

Нашето здравно заведение ще обработва вашите лични данни с цел/цел да информира за нашите услуги чрез установения печатен или електронен указател/бюлетин.

Видео наблюдение

Нашето здравно заведение е инсталирало видеонаблюдение, което осигурява защита на жизненоважни интереси на хората, особено на живота, здравето и физическата цялост, контрол на влизането и излизането, защита на бизнес тайните, както и защита на имуществото, което е и целта на обработката на данните. Видеонаблюдението е въведено само в части от работното пространство, където заявените интереси трябва да бъдат защитени, а именно:

Специализирана болница за пристрастяване към наркотични вещества “Д-Р Воробьов” – ул. Сремски бойци 2е

ЧАСТ ОТ БОЛНИЦАТА

  • Коридор на партер
  • Коридор на етаж
  • Трапезарията
  • Процедура на етаж
  • Процедура на партер
  • Аквариум
  • Тераса
  • Вход
  • Коридор аптека
  • Част зад сградата
  • Стаи

ЧАСТ ОТ ОФИСА

  • Коридор партер
  • Конферентна зала
  • Приемна служба
  • Трапезарията
  • Кухненски салон
  • Тераса етаж 2
  • Вход
  • Билярдна стая
  • Част зад сградата
  • Стаи
  • Двор
  • Пасаж
  • Пералня

Що се отнася до метода за събиране на данни, ние събираме данни чрез система за видеонаблюдение, състояща се от 44 камери, които записват само изображението без звук.

На местата, където се извършва записът, има видими табели, че зоната е под видеонаблюдение, с графичен символ на видеонаблюдение, име на оператора и телефонен номер, където може да се получи допълнителна информация. Периодът на съхранение на данните е 30 дни.

Влизайки в помещенията на нашето здравно заведение, което е снабдено с видеонаблюдение, вие сте дали съгласието си чрез „имплицитно действие“ за обработката на вашите данни.

Обработка под разрешение на оператора или обработващия

Обработващият и всяко лице, което действа по упълномощаването на администратора или обработващия има достъп до лични данни, обработва тези данни само по поръчка на администратора.

 

Контролерът * 3 за обработка на лични данни е: Специализирана болница за пристрастяване към наркотични вещества “Д-Р Воробьов”, със седалище в Белград, ул. Сремски бойци бр. 2e, телефон за връзка: 011/316-6289, имейл: office@drvorobjev.rs, представител/упълномощено лице: д-р Алексей Елистратов.

Съвместният администратор * 4 на обработката на лични данни е: Специална болница за пристрастяване къмнаркотични вещества “Д-Р ВОРОБЬОВ”, базирана в Белград,  ул. Сремски бойци бр. 2e, телефон за връзка: 011/316-6289, имейл: office@drvorobjev.rs, представител/упълномощено лице: д-р Алексей Елистратов..

Лицето за защита на личните данни е: Живка Рангелов. Контакт: телефон: 011/316-6289, имейл: office@drvorobjev.rs, адрес: ул. Сремски бойци бр. 2е, Белград.

Легитимен интерес на администратора

Законният интерес на администратора е :1) Вашето съгласие като субект на данни * 2; 2) Писмен или устен договор, сключен с вас като субект на данни или за предприемане на действия, по ваше искане преди сключване на договора за „подразбиращи се действия“; 3) Зачитане на законовите задължения на оператора;4) Защита на вашите жизненоважни интереси или друго физическо лице; 5) Извършване на дейности в обществен интерес или изпълнение на законово предписаните правомощия на оператора; 6) Обработка на лични данни, необходима за предотвратяване на измами; 7) Обработка на лични данни за нуждите на директния маркетинг; 8) Преследване на други законни интереси на оператора или трета страна за цели, конкретно определени въз основа на – включително, без ограничение:

  • Закон за здравеопазването
  • Закон за здравната документация и архиви в областта на здравеопазването
  • Закон за правата на пациентите
  •  Закон за социалното осигуряване
  •  Закон за защита на населението от инфекциозни болести
  •  Закон за санитарния надзор
  •  Закон за предотвратяване на домашното насилие
  • Закон за трансфузионната медицина
  •  Закон за процедурата по аборт в здравно заведение
  • Закон за защита на бизнес тайните
  •  Закон за информационната сигурност
  •  Закон за частната охрана
  •  Стратегия за защита на личните данни
  •  Закон за биомедицински подпомогнатото осеменяване
  •  Трудовото законодателство
  •  Закон за камарите на здравните работници
  •  Закон за човешките клетки и тъкани
  •  Закон за психоактивно контролираните вещества
  • Закон за предотвратяване на прането на пари и финансирането на тероризма
  • Закон за чужденците
  • Закон за културните ценности
  •  Наказателен кодекс на Република Сърбия
  •  Конвенция за защита на лицата по отношение на автоматичната обработка на лични данни (Консолидиран текст с включени изменения)
  • Допълнителен протокол към Конвенцията за защита на лицата по отношение на автоматичната обработка на лични данни, по отношение на надзорните органи и трансграничния поток от данни
  • Директива 2002/58/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 12 юли 2002 г., Директива на Европейския парламент и на Съвета относно обработката на лични данни и защитата на неприкосновеността на личния живот в сектора на електронните съобщения (Директива за поверителността и електронните съобщения)
  • Директива 2006/24/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2006 г. относно запазването на данни, генерирани или обработени във връзка с предоставянето на публично достъпни електронни съобщителни услуги или обществени съобщителни мрежи и за изменение на Директива 2002/58/ЕО
  • Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица по отношение на обработката на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент за защита на физическите лица) данни)

Евиденция на операции по обработка и събиране на данни

Евиденция на операциите по обработка и събиране на данни * 4: Администраторът и неговият представител и обработващ * 6 и негов представител водят евиденция на операциите по обработка * 5, за които той отговаря, и който съдържа информация за: 1) име и данни за контакт на администратора, съвместния администратор, представител на администратора и лице за защита на личните данни; 2) цел на обработката; 3) видове лица, за които се отнасят данните и видове лични данни; 4) вида получатели, на които личните данни са били или ще бъдат разкрити, включително получатели в други държави или международни организации; 5) прехвърляне на лични данни на други държави или международни организации, включително името на друга държава или международна организация; 6) доказателство за извършената оценка и за прилагането на защитни мерки, ако данните се предават на други държави или международни организации, ако се извършва такова предаване на лични данни; 7) Известие до комисаря за прехвърляне на данни, извършено в съответствие с член 69, параграф 2 във връзка с параграф 3; 8) Уведомяване на субекта на данни за прехвърлянето на лични данни на други държави или международни организации и за законния интерес на администратора от такова прехвърляне; 9) крайният срок, след изтичането на който се изтриват определени видове лични данни, ако такъв срок е определен; 10) общо описание на мерките за защита.

Записване на извършени операции по обработка: Когато се използва система за обработка/автоматична обработка, в тази система се записват следните операции по обработка: въвеждане, модификация, проверка, откриване, включително предаване, сравнение и изтриване. Записването на прозрението и разкриването на лични данни дава възможност за определяне на причините за обработването, датата и часа на предприемане на обработка и, ако е възможно, самоличността на лицето, извършило прозрението или разкриването на лични данни, както и самоличността на получателя на тези данни. Записът може да се използва единствено с цел оценка на законността на обработването, вътрешен надзор, осигуряване на целостта и сигурността на данните, както и за започване и провеждане на наказателно производство.

Вписването на лични данни в записите и други дейности, свързани със записите, се извършват от упълномощеното лице на администратора на лични данни.Записите за събиране на лични данни съдържат данни за: пореден номер; датата на установяване на събирането на лични данни; датата на изменение на записите; видовете лични данни, за които се водят записи и името на колекцията от лични данни; видове операции по обработка; целите за обработка; правното основание за обработка, т.е. установяване на събиране на данни; категорията на лицата, за които се отнасят личните данни; видове и степен на секретност на личните данни; начина на събиране и съхраняване на лични данни; период на съхранение и използване на лични данни; име, име, седалище и адрес на потребителя на лични данни; марки за въвеждане или износ на лични данни от Република Сърбия с името на държавата, т.е. международна организация и чуждестранен потребител; правното основание и целта на въвеждане или износ на лични данни; предприети мерки за защита на данните; и бележка.

Тип лични данни и име на колекцията от данни. Данните за типа лични данни съдържат списък на всички видове лични данни, съдържащи се в записите за обработка. Името на събирането на данни се определя от администратора със специално решение, което определя начина и целта на обработването на лични данни.

Метод за събиране и съхранение на данни. Чрез уебсайта, социалните мрежи * 9, електронна поща, потребителски център – кол център, директна поща, личен контакт, чрез попълване на медицинска документация и записи и включително без ограничение други видове и форми на източници на лични данни).

Обработка в областта на труда и заетостта

Разпоредбите на закона, уреждащи труда и заетостта, както и безопасността и здравето при работа, се прилагат за обработката в областта на труда и заетостта, с прилагането на разпоредбите на Закона за защита на личните данни. Обработката е необходима за изпълнение на задълженията и специалните права на администратора или на вас като субекти на данни в областта на трудовите права, изпълнението на трудови договори, планирането и организацията на работата, равенството и разнообразието на работното място, защитата на имуществото и правата на работодателя или клиента/пациента социална сигурност и социална защита, а обработването на лични данни, свързани с наказателни и провинения, е свързано със защитни мерки.

 

Сигурност на личните данни – Сигурност на обработката

В съответствие с нивото на технологичните постижения, естеството, обхвата, обстоятелствата и целта на обработката, както и вероятността за риск и нивото на риск за правата и свободите на физическите лица, администраторът и обработващият лични данни прилагат подходящи технически, организационни и кадрови мерки за постигане на подходящото ниво на сигурност в опасност. Мерките включват по-специално: 1) криптографска защита на личните данни; 2) осигуряване на възможно най-бързо установяване на повторна наличност и достъп до лични данни в случай на физически или технически инциденти; 3) процедурата за редовно тестване, оценка и оценка на ефективността на техническите, организационни и мерки за сигурност на персонала при обработката. При оценката на подходящото ниво на сигурност трябва да се вземат предвид по-специално рисковете от обработката, и по-специално рисковете от случайно или незаконно унищожаване, загуба, изменение, неразрешено разкриване или достъп до лични данни, предавани, съхранявани или обработвани по друг начин. Администраторът и обработващият лични данни предприемат мерки, за да гарантират, че всяко физическо лице, оторизирано за достъп до лични данни от администратора или обработващия лични данни, обработва тези данни само по нареждане на администратора или ако това се изисква от закона.

Получатели * 7 лични данни са: Институт за обществено здраве, застрахователни компании, банки.

Потребители или категории потребители на лични данни: счетоводство, ИТ, мениджмънт, техническо обслужване и застрахователни компании.

Категория лица, за които се отнасят личните данни: лица, кандидатстващи за работа, всички заети лица, лица, чиято заетост е прекратена, пациенти, придружители на пациенти.

Срок на съхранение на лични данни и критерии за тяхното определяне

 

Периодът, в който се съхраняват личните данни, се определя от положителните разпоредби на Република Сърбия (изброени по-подробно в раздела: Легитимен интерес на администратора) и нашите автономни актове. За да гарантира, че личните данни не се съхраняват по-дълго от необходимото, администраторът преглежда правното основание за изтриване и/или архивиране на данни и документация веднъж годишно в началото на календарната година. Данните за периода на съхранение и използване на лични данни съдържат датата на установяване на събирането на данни и сроковете за съхранение и използване на лични данни, определени със закон или други разпоредби. Ако времето на използване на личните данни не е определено от закон или друг регламент, крайният срок, необходим за постигане на целта на обработването, за която са събрани личните данни, се вписва в записите. Записите съдържат и маркировка за изтриване на лични данни след изтичане на срока за съхранение и използване на данните.

 

Правото да се иска достъп, корекция и съществуването на правото за ограничаване на обработката

Вие като субект на данни имате право да коригирате вашите неверни лични данни без ненужно забавяне. В зависимост от целта на обработването имате право да допълвате непълните си лични данни, което включва даване на допълнително изявление. За да упражните тези права, трябва да се свържете с нас с писмено искане. Нашата отговорност е да уведомим всички получатели, на които е разкрита вашата лична информация, за всяка корекция или изтриване на лична информация или ограничаване на тяхната обработка, освен ако това е невъзможно или изисква прекомерно изразходване на време и ресурси. По ваше искане ние ще ви предоставим информация за всички възможни получатели на вашите лични данни. За да упражните тези права, трябва да се свържете с нас с писмено искане.

 

Правото да поискате изтриване на лични данни

Имате право да поискате писмено личните ви данни да бъдат изтрити от администратора в следните случаи: 1) ако те вече не са необходими за постигане на целта, за която са събрани или обработени по друг начин; 2) оттегля съгласието, въз основа на което е извършена обработката, но ако няма друго правно основание за обработка; 3) подадено възражение срещу обработването и няма друго правно основание за обработването, което надделява над вашите легитимни интереси, права или свобода или са свързани с подаването, реализацията или защитата на някой от нашите правни претенции; 4) подадено възражение срещу обработването на лични данни, обработвани за целите на директната реклама, включително профилиране, доколкото то е свързано с директна реклама. При възражение срещу обработването за целите на директната реклама, вашите лични данни няма да бъдат допълнително обработвани за такива цели; 5) ако вашите лични данни са били обработени незаконно; 6) с цел изпълнение на законовите задължения на administratora

.

Информация за източника на лични данни, ако личните данни не са събрани от лицата, за които се отнасят

Също така можем да получим вашите лични данни, като събираме данни от членове на вашето семейство и/или разширено семейство, които са били или все още ползват нашите услуги чрез „Семейна история (anamnesis familliae, лат.)“ Чрез събиране на данни за заболявания в близкото и разширеното семейство. , задаване на въпроси за наследствени заболявания (туберкулоза, рак, диабет, хипотония, хипертония, сърдечни заболявания, психични заболявания, възможно самоубийство в семейството и др.). Получаваме данните, получени по този начин, в съответствие със задължението за опазване на професионалната тайна, предписано от закона.

Права за отмяна на съгласието

Можете да оттеглите писмено съгласието си за обработка на данни по всяко време, при условие че оттеглянето на съгласието не засяга допустимостта на обработката въз основа на съгласие преди оттеглянето: ако обработката се основава на обработката, необходима за изпълнението на договора данните се отнасят или за предприемане на действия, по ваше искане преди сключването на договора, или чрез вашето „подразбиращо се действие“; ако обработката е необходима, за да се спазят законовите задължения на оператора; ако обработката е необходима, за да се защитят жизненоважните интереси на субекта на данни или друго физическо лице; ако обработката е необходима с цел извършване на дейности в обществен интерес или изпълнение на законово предписаните правомощия на оператора;

 

Намерението е допълнително да обработва лични данни за цели, различни от тези, за които данните са били събрани

Възнамеряваме да обработваме допълнително Вашите лични данни с цел: директна реклама.

 

Доставка на копие от обработваните данни

Администраторът е длъжен да представи копие от данните, които обработва, по ваше писмено искане. Операторът може да поиска възстановяване на необходимите разходи, за да направи допълнителните копия, които поискате. Ако искането за копие се подава по електронен път, информацията се предоставя в често използваната електронна форма, освен ако не поискате друго.

 

Право на преносимост на данните

Имате право да получавате вашите лични данни, предоставени преди това/предоставени на администратора в структурирана, често използвана и четлива по електронен път форма, и имате право да прехвърлите тези данни на друг администратор или вашите лични данни да бъдат прехвърлени директно на друг администратор от администратора на който са данните изпратени по-рано/от нашата институция, ако е технически осъществимо. Това ваше право не може да бъде упражнено, ако обработването е необходимо за изпълнение на задачи от обществен интерес или за упражняване на официални правомощия на оператора.

Нашата отговорност е да уведомим всички получатели, на които е разкрита вашата лична информация, за всяка корекция или изтриване на лична информация или тяхното ограничение, освен ако това е невъзможно или изисква прекомерно изразходване на време и ресурси. По ваше искане ние ще ви предоставим информация за всички възможни получатели на вашите лични данни. За да упражните тези права, трябва да се свържете с нас с писмено искане.

Представяне или прехвърляне на лични данни в друга държава или международна организация

Прехвърлянето на лични данни на друга държава, на част от нейната територия или на един или повече сектори на определени дейности в тази държава или на международна организация, може да се извърши с одобрението на комисаря или без предварително разрешение, ако е потвръдено тази друга държава ии нейни територии или един или повече сектори на определени дейности в тази държава или тази международна организация осигуряват адекватно ниво на защита на личните данни. Счита се, че адекватното ниво на защита се осигурява в държави и международни организации, които са членове на Конвенцията на Съвета на Европа за защита на лицата по отношение на автоматичната обработка на лични данни, т.е. в държави, части от техните територии или в един или повече сектори на определени дейности. международни организации, които са определени от Европейския съюз да осигурят адекватно ниво на защита. Правителството на Република Сърбия може да определи, че държавата, част от нейната територия, зона на дейност, т.е. правен регламент или международна организация, не осигурява подходящо ниво на защита, освен ако не е член на Конвенцията на Съвета на Европа за защита на лицата по отношение на автоматичната обработка. Счита се, че е осигурено подходящо ниво на защита, дори ако е сключено международно споразумение за предаване на лични данни с друга държава или международна организация. Администраторът информира всички получатели, на които са разкрити лични данни, за всяка корекция или изтриване на лични данни или ограничението на тяхната обработка, освен ако това е невъзможно или изисква прекомерно изразходване на време и ресурси. Администраторът, като субект на данните, ще Ви информира за всички получатели в случай на прехвърляне, както и за начина, по който можете да се запознаете с тези мерки.

Прехвърляне или разкриване на лични данни въз основа на решение на орган на друга държава

Решения на съд или административен орган на друга държава, които изискват от администратора или обработващия лични данни да предават или разкриват лични данни, могат да бъдат признати или изпълнени в Република Сърбия само ако се основават на международно споразумение, като например споразумение за международна правна помощ, сключено между Сърбия и тези други държави. Документацията за прехвърляне съдържа информация за датата и часа на прехвърлянето, получателя на данните, причините за прехвърлянето и прехвърлените лични данни.

 

Прехвърляне на данни в специални ситуации

Вашите данни могат да бъдат прехвърлени в друга държава или международна организация, само ако това е един от следните случаи: 1) Вие като субект на данни изрично сте се съгласили с предложения трансфер, тъй като поради липсата на решение за подходящото ниво на защита и подходящо мярка за защита, информирана за възможни рискове, свързани с това прехвърляне; 2) прехвърлянето е необходимо за изпълнението на договора между субекта на данните и администратора или за прилагането на преддоговорни мерки, предприети по искане на субекта на данните; 3) прехвърлянето е необходимо за сключването или изпълнението на договор, сключен в интерес на лицето, за което се отнасят данните между администратора и друго физическо или юридическо лице; 4) прехвърлянето е необходимо за реализиране на важен обществен интерес, предписан от закона на Република Сърбия, при условие че прехвърлянето на определени видове лични данни не е ограничено от този закон; 5) прехвърлянето е необходимо за подаване, реализиране или защита на правен иск; 6) прехвърлянето е необходимо за защита на жизненоважните интереси на субекта на данни или друго физическо лице, ако субектът на данни физически или юридически не може да даде съгласие; 7) се прехвърлят определени лични данни, съдържащи се в публичния регистър, които са достъпни за обществеността или за всяко лице, което може да докаже, че има оправдан интерес, но само доколкото са изпълнени законово предписаните условия за вникване в този специален случай.

Ако прехвърлянето не може да бъде извършено в съответствие с горните точки 1) до 7), личните данни могат да бъдат прехвърлени в друга държава или международна организация само ако са изпълнени заедно следните условия: 1) преносът на данни не се повтаря; 2) предават се данни на ограничен брой физически лица; 3) прехвърлянето е необходимо, за да се постигне законният интерес на администратора, който надделява над интересите, т.е. права или свободи на субекта на данните; 4) администраторът е осигурил прилагането на подходящи мерки за защита на личните данни въз основа на предварителна оценка на всички обстоятелства, свързани с предаването на тези данни. Администраторът също така предоставя информация за това прехвърляне на данни, включително информация за законния интерес на администратора от такова прехвърляне.

 

Документацията за прехвърляне съдържа информация за датата и часа на прехвърлянето, получателя на данните, причините за прехвърлянето и прехвърлените лични данни.

 

Правото на възражение

Ако смятате, че това е оправдано по отношение на конкретната ситуация, в която се намирате, имате право по всяко време да възразите срещу обработването на личните ви данни на администратора. Администраторът е длъжен да спре да обработва данните за лицето, подало жалбата, с изключение на правни причини за обработка, които надхвърлят интересите, правата или свободите на вас като субекти на данни или във връзка с подаването, упражняването или защитата на законовото искане на администратора. .

 

Право на възражение срещу обработката на данни за целите на директната реклама

Имате право по всяко време да възразите срещу обработването на личните Ви данни, които се обработват за целите на директната реклама, включително профилиране, доколкото това е свързано с директна реклама. Ако възразите срещу обработването за целите на директната реклама, личните данни не могат да бъдат обработвани допълнително за такива цели.

 

Право на възражение срещу обработката на данни за целите на клинични изпитвания, научни или исторически изследвания или за статистически цели

Ако личните данни се обработват за целите на клинични изпитвания, научни или исторически изследвания или за статистически цели, имате право да възразите срещу обработването на вашите лични данни въз основа на вашата специална ситуация, освен ако обработването е необходимо за извършване на дейности в обществен интерес. Статистическата цел предполага, че резултатът от обработката за статистически цели не са лични данни, а обобщени данни и че този резултат или данни не се използват като подкрепа за мерки или решения, свързани с конкретно физическо лице.

 

Уведомяване на лица за нарушения на лични данни

Ако нарушаването на лични данни може да представлява висок риск за вашите права и свободи, администраторът е длъжен да ви информира без ненужно забавяне за нарушението, както и лицето, за което се отнасят данните, за да може да вземе необходимите предпазни мерки. В уведомлението администраторът описва естеството на нарушението на данните и посочва името и данните за контакт на лицето за защита на личните данни или информация относно други начини, по които могат да бъдат получени данни за нарушението; описание на възможните последици от нараняването; и описание на мерките, предприети или предложени от оператора във връзка с вредата, включително мерки, предприети за смекчаване на неблагоприятните ефекти; и препоръки, че индивидът може да смекчи потенциалните негативни последици.

 

Уведомяване на комисаря за нарушения на лични данни

 

Администраторът е длъжен да информира комисаря за нарушението на данни за лице, което може да представлява риск за правата и свободите на физическите лица без ненужно забавяне или, ако е възможно, в рамките на 72 часа след узнаване на нарушението.

 

Липса на задължение за информиране на лица за нарушението на личните данни

Администраторът не е длъжен да Ви информира за нарушението на личните данни, ако: е предприел подходящи технически, организационни и мерки за защита на персонала във връзка с личните данни, чиято сигурност е била нарушена, и особено ако е предотвратил неразбираемостта на данните за всички неоторизирани лица, които не са опълномощение за достъп до тези данни; впоследствие е предприел мерки, за да гарантира, че нарушаването на данните за лице с висок риск за правата и свободите на субекта на данните вече не може да доведе до последствия за това лице; информирането на субекта на данни би било непропорционална загуба на време и пари. В този случай администраторът чрез публично известие или по друг ефективен начин гарантира, че субектът на данни е информиран.

Информация за това как да се процедира въз основа на искането

 

Администраторът е длъжен, с предварителна проверка на самоличността на заявителя, да предостави на субекта на данни информация относно процедурата въз основа на искането незабавно и не по-късно от 30 дни от деня на получаване на искането. Този период може да бъде удължен с още 60 дни, ако е необходимо, като се вземе предвид сложността и броят на исканията. Администраторът е длъжен да информира субекта на данните за удължаването на крайния срок и причините за това удължаване в рамките на 30 дни от деня на получаване на искането. Ако субектът на данни е подал искането по електронен път, информацията трябва да бъде предоставена по електронен път, ако е възможно, освен ако това лице е поискало информацията да бъде предоставена по друг начин. Ако администраторът не предприеме действия по искането на субекта на данните, той е длъжен да уведоми това лице за причините за бездействие без забавяне и не по-късно от 30 дни от деня на получаване на заявлението, както и правото да подаде жалба до комисаря или жалба до съда. Операторът предоставя информация относно упражняването на правата безплатно. Ако искането на субекта на данните е очевидно неоснователно или прекомерно и особено ако същата заявка се повтаря често, администраторът може: да начисли необходимите административни разходи за предоставяне на информация, т.е. или отказва да действа по искането.

Право на подаване на жалба до комисаря

Вие, като субект на данни, имате право да подадете жалба до комисаря, ако той/тя счита, че обработването на личните ви данни е извършено в противоречие с разпоредбите на положителните разпоредби на Република Сърбия. Комисарят е длъжен да Ви информира за хода на производството, резултатите от производството, както и правото да образува съдебно производство. Комисарят предписва формата на жалбата и дава възможност за нейното подаване по електронен път, без да изключва други средства за комуникация.

Право на съдебна защита

Имате право на съдебна защита, ако прецени, че противно на положителните разпоредби на Република Сърбия, администраторът или обработващият е нарушил правото, предписано от положителните разпоредби на Република Сърбия, като обработва вашите лични данни.

 

Обработка на  ЕГН-то на граждани

Разпоредбите на закона, уреждащ ЕГН-то на граждани, т.е. друг закон, се прилагат за обработката на ЕГН-то на граждани, с прилагането на разпоредбите на Закона за защита на личните данни, свързани със защитата на правата и свободите на субектите на данни.

 

Задължение на чуждестранен гражданин

Задължението на чуждестранен гражданин/чужденец/нерезидент е да се информира и да преведе от сръбския език на своя език данните и информацията от това „Известие за обработка на данни – Политика за поверителност“, т.е. от сайта, независимо от превода.

 

Ограничения при осъществяване на правата на субектите на данни

 

Тези права и задължения могат да бъдат ограничени до защитата на: 1) националната сигурност; 2) отбрана; 3) обществена безопасност; 4) предотвратяване, разследване и разкриване на престъпления, преследване на извършители на престъпления или изпълнение на наказателни санкции, включително предотвратяване и защита от заплахи за обществената сигурност; 5) други важни общи обществени интереси и особено важни държавни или финансови интереси на Република Сърбия, включително парична политика, бюджет, данъчна система, обществено здраве и социална защита; 6) независимост на съдебната власт и съдебните производства; 7) предотвратяване, проучване, разкриване и преследване за нарушаване на професионалната етика; 8) лица, за които се отнасят данните или правата и свободите на други лица; 9) реализиране на искове по граждански дела.

 

Прилагане на „Известие за обработка на данни – Политика за поверителност“ и други правила

Регламентите изключително на Република Сърбия се прилагат за всичко, което не е регламентирано от разпоредбите на това „Известие за обработка на данни – Политика за поверителност“ и други Правила.

 

Компетентност в случай на спор и приложимо право

В случай на спор по какъвто и да е въпрос от първоначалния контакт с нашата институция и/или уебсайта на институцията и по-нататък/по-късно, имайки предвид публикуваните правила/условия/прерогативно споразумение –

Юрисдикция в случай на спор”, страните по спора първо ще се опитат да разрешат самостоятелно оспорват приятелски, в рамките на 90 дни от регистрацията на спора в институцията.В случай, че спорът не бъде разрешен в определения срок, за неговото разрешаване, като се има предвид “Юрисдикцията в случай на спор” (независимо от държава, държава, провинция, регион, място и т.н.) – за всеки съществуващ и бъдещ установен обхват на юрисдикция , условни клаузи и/или поради използването на Интернет/уебсайт – място на използване и/или място, от което може да се осъществи достъп до нашия уебсайт и/или да се определи чрез логиката “in rem” – място за намиране на регистъра или име на упълномощен регистър на интернет домейн), ще бъде изключително и само – реален, местен и личен (обща и специална лична юрисдикция) компетентен съд в Белград, правни средства, стандарти, процедури и разпоредби на Република Сърбия и приети правила/автономни актове на нашата институция на сръбски език.

Контакт

Ако имате въпроси относно защитата на данните, моля, свържете се устно или писмено с Живка Рангелов, психолог в Специализираната болница за

пристрастяване към наркотични вещества “Д-Р ВОРОБЬОВ” Белград, на телефон 011/316-6289 или имейл office@drvorobjev.rs .

С подписването на писмено изявление „Съгласие за обработване на лични данни“ или чрез онлайн/ поставяне на отметка в квадратчето „Приемам правилата“ (или „поставете отметка в квадратчето“) вие давате ясни утвърдителни действия, с които изразявате доброволно, конкретно, информирано и недвусмислено съгласие като лице към които данните се отнасят до обработката на личните ви данни, които могат да бъдат сравнени като ваше писмено изявление или електронно изявление или устно изявление, или подразбиращо се действие.

 

Влизане в сила на Известието за обработка на данни – Политика за поверителност

Известие за обработка на данни – Политиката за поверителност влиза в сила на 20.08.2019. годинa. Известие за обработка на данни – Политиката за поверителност ще бъде предмет на редовни ревизии и всяка актуализирана версия ще бъде отпечатана и публикувана на рецепцията или публикувана на нашия уебсайт.

___________­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________

Д-р Алексей Елистратов, директор

* 1 „лични данни“ е всяка информация, свързана с физическо лице, чиято самоличност се определя или може да бъде идентифицирана, пряко или косвено, по-специално въз основа на марка за самоличност, като име и идентификационен номер, данни за местоположението, идентификатори в електронни съобщителни мрежи или една или повече характеристики на неговата физическа, физиологична, генетична, психическа, икономическа, културна и социална идентичност

* 2 “съгласие” на съответното физическо лице е всяко доброволно, определена, информирани и недвусмислен израз на волята на това лице, от която това лице, от изявление или ясно положителни действия, дава съгласие за обработването на лични данни, отнасящи се до него

* 3 „оператор“ е физическо или юридическо лице, т.е. държавен орган, който самостоятелно или заедно с други определя целта и метода на обработка. Законът, определящ целта и метода на обработка, може също да определи администратора или да предпише условията за неговото определяне;

* 3 „съвместни оператори“, ако двама или повече оператори определят съвместно целта и метода на обработка, те се считат за съвместни оператори. Съвместните администратори определят отговорността на всеки от тях за спазване на предписаните от закона задължения, и по-специално задълженията относно упражняването на правото на субекта на данните и изпълнението на задълженията им да предоставят информация на това лице. Отговорността се урежда от споразумение на съвместните оператори, освен ако тази отговорност не е предписана от приложимия закон за операторите. Споразумението трябва да посочи лице за контакт за субекта на данните и да регулира отношенията на всеки от съвместните администратори със субекта на данни. Същността на разпоредбите на споразумението трябва да бъде достъпна за лицето чиито са данните. Независимо от разпоредбите на споразумението, лицето, чиито са данни може да упражнява правата си, установени от закона индивидуално по отношение на всеки от съвместните администратори.

* 4 „събиране на данни“ е всеки структуриран набор от лични данни, който е на разположение в съответствие със специални критерии, независимо дали събирането е централизирано, децентрализирано или класифицирано на функционална или географска основа;

* 5 „обработка на лични данни“ е всяко действие или набор от действия, които се извършват автоматично или неавтоматично с лични данни или техните набори, като събиране, записване, сортиране, групиране или структуриране, съхраняване, съвпадение или модифициране, откриване, прозрение, използване, разкриване чрез предаване или доставка, дублиране, разпространение или предоставяне по друг начин, сравнение, ограничаване, изтриване или унищожаване

* 6 „обработващ лични данни“ е физическо или юридическо лице, т.е. публичен орган, който обработва лични данни от името на администратора;

* 7 „получател“ е физическо или юридическо лице, т.е. публичен орган, на който са разкрити лични данни, независимо дали е трета страна или не, освен ако не е публичен орган, който в съответствие със закона получава лични данни в в рамките на разследването на конкретен случай и обработвайте тези данни в съответствие с правилата за защита на личните данни, свързани с целта на обработването;

*8

  • Данните за местоположението могат да се отнасят до географската ширина, дължина и надморска височина на крайното оборудване на потребителя, посоката на движение, нивото на точност на информацията за местоположението, идентификацията на мрежовата клетка, в която се намира терминалното оборудване в определен момент от времето и времето записана информация за местоположението.
  • Комуникацията може да включва каквото и да е име, цифрова или адресна информация, предоставена от подателя на комуникацията или потребителя на комуникационна връзка. Данните за трафика могат да включват всеки превод на тази информация от мрежата, чрез който се предава комуникацията с цел извършване на предаването. Данните за трафика могат, inter alia, да се състоят от данни, свързани с маршрута, продължителността, времето или обхвата на комуникацията, използвания протокол, местоположението на крайното оборудване подател или получател към мрежата, от която комуникацията произхожда или завършва, в началото, края или продължителността на връзка. Те могат да се състоят и от формат, в който мрежата предава комуникация.

 

  •  Случаи, при които отделен абонат или потребител, който получава информация, може да бъде идентифициран, например в услугите за видео по заявка, предадената информация се включва в значението на комуникацията.
  • Съгласието може да бъде дадено по всеки подходящ метод, който позволява свободно дадено конкретно и информирано посочване на желанията на потребителя, включително чрез поставяне на отметка в квадратче, при посещение на интернет сайт.
  • Прилагане на определени изисквания, свързани с представянето и ограничаването на обажданията и идентификацията на свързаната линия и с автоматичното пренасочване на повиквания към абонатни линии, свързани към аналогови централи
  • Доставчиците на услуги, предлагащи публично достъпни електронни съобщителни услуги през Интернет, трябва да информират потребителите и абонатите за мерките, които могат да предприемат, за да защитят сигурността на своите комуникации, например чрез използване на специфични видове софтуер или технологии за криптиране. Искането за информиране на абоната за специални рискове за сигурността не освобождава никой доставчик на услуги от задължението да предприеме за своя сметка подходящи и незабавни мерки за отстраняване на нови, непредвидени рискове за сигурността и за възстановяване на нормалното ниво на сигурност на услугата.
  • Трябва да се вземат мерки за предотвратяване на неоторизиран достъп до комуникации, за защита на поверителността на комуникациите, включително съдържанието и всички данни, свързани с такива комуникации, чрез обществени комуникационни мрежи и публично достъпни електронни съобщителни услуги.
  • Забраната за съхранение на комуникации и свързаните с тях данни за трафика от лица извън потребителя или без тяхно съгласие няма за цел да забрани автоматично, косвено и краткосрочно съхранение на тази информация, доколкото това се случва единствено с цел предаване в електронната комуникационна мрежа и при условие че такава информация не се съхранява за период по-дълъг от необходимото за целите на предаването и управлението на трафика и че поверителността остава гарантирана по време на периода на съхранение.
  •  Поверителността на комуникациите също трябва да бъде гарантирана по време на законни бизнес практики. Когато е необходимо и законно разрешено, комуникациите могат да се записват с цел предоставяне на доказателства за бизнес сделка/комуникация. Страните в съобщенията трябва да бъдат информирани, преди да направят запис на записа, неговата цел и продължителността на съхраняването му. Записаната комуникация трябва да бъде изтрита възможно най-скоро и във всеки случай не по-късно от края на периода, през който транзакцията/комуникацията може да бъде оспорена по закон.
  • •Оборудването за терминала на потребители на електронни съобщителни мрежи и всяка информация, съхранявана на такова оборудване, е част от частната сфера на потребителите, което изисква защита съгласно Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи. Така наречените “шпионски софтуер”, “уеб грешки”, скрити идентификатори и други подобни устройства могат да влизат в терминала на потребителя без тяхно знание, за да получат достъп до информация, за да съхранение на скрита информация или за наблюдение на дейностите на потребителите и може сериозно да застраши поверителността на тези потребители. Използването на такива устройства трябва да бъде разрешено само за законни цели, но съответните потребителите трябва да са наясно с това.
  •  Въпреки това, такива изобретения, като така наречените „бисквитки“, могат да бъдат легитимен и полезен инструмент, например при анализ на ефективността на дизайна и рекламата на уебсайтове и при проверка на самоличността на потребителите, ангажирани в линейни транзакции. Когато такива изобретения, например „бисквитки“, са предназначени за легитимна цел, като например улесняване предоставянето на услуги на информационното общество, тяхното използване следва да бъде разрешено, при условие че на потребителите се предоставя ясна и точна информация за целта на „бисквитки“. или подобни изобретения, за да се гарантира, че потребителите са наясно с информацията, поставена на крайното оборудване, което използват. Потребителите трябва да могат да отказват да съхраняват „бисквитки“ или подобно изобретение на оборудването на своя терминал. Това е особено важно, когато потребители, различни от първоначалния потребител, имат достъп до терминално оборудване и по този начин всички данни, съдържащи поверителна информация, съхранявана на такова оборудване. Информацията и правото на отказ могат да бъдат предложени еднократно за използване на различни устройства, които трябва да бъдат инсталирани на потребителското терминално оборудване по време на една и съща връзка, както и включително всяко по-нататъшно използване на тези устройства, които могат да бъдат извършени по време на последващи връзки. Методите за предоставяне на информация, които предлагат правото да се откаже или изисква съгласие, трябва да бъдат направени възможно най-лесни за ползване. Достъпът до конкретното съдържание на уебсайт все още може да бъде обусловен от добре информирано приемане на бисквитка или подобно изобретение, ако се използва за законна цел.
  • Данните, свързани с абонатите, се обработват в електронни съобщителни мрежи с цел установяване на връзки и за предаване на информация, съдържаща информация за личния живот на физически лица относно правото на зачитане на тяхната кореспонденция или относно законните интереси на юридическите лица. Такива данни могат да се съхраняват само до степента, необходима за предоставяне на услугата за целите на фактурирането и за плащанията за взаимно свързване и за ограничен период от време. Всяка по-нататъшна обработка на такива данни, която доставчикът на публично достъпни електронни съобщителни услуги може да пожелае да извършва, за пускане на пазара на електронни съобщителни услуги или за предоставяне на услуги с добавена стойност, може да бъде разрешена само ако абонатът се е съгласил, въз основа на точна и пълна информация, предоставена от от доставчика на публично достъпни електронни съобщителни услуги, относно видовете допълнителна обработка, която той възнамерява да извърши, и относно правото на абоната да не дава или не отказва своето съгласие за такава обработка. Данните за трафика, използвани за маркетингови комуникационни услуги или за предоставяне на услуги с добавена стойност, също трябва да бъдат изтрити или анонимни след предоставянето на услугата. Доставчиците на услуги винаги трябва да информират абонатите за видовете данни, които обработват, и за целта и продължителността, през която се извършват.
  • Точният момент на завършване на предаването на комуникация, след който данните за трафика трябва да бъдат изтрити, с изключение на целите за фактуриране, може да зависи от вида на предоставяната електронна комуникационна услуга. Например за разговор с гласова телефония предаването ще бъде завършено веднага щом някой от потребителите прекъсне връзката. За електронна поща предаването завършва веднага щом получателят вземе съобщението, обикновено от сървъра на неговия доставчик на услуги.
  • Задължението да се изтрият данни за трафика или да се направят тези данни анонимни, когато вече не са необходими за целите на предаването на съобщение, не е в противоречие с такива процедури в Интернет като ламиниране (задържане в основната памет) в IP адреса на системата за имена на домейни или IP ламиниране адрес за свързване на физически адреси или използвайте информация за влизане, за да контролирате правата за достъп до мрежи или услуги.
  •  Доставчикът на услуги може да обработва данни за трафика, свързани с абонати и потребители, когато е необходимо в отделни случаи, за откриване на техническа неизправност или грешки при предаването за да бъде  открита и спряна измама, състояща се от неплатено използване на електронни съобщителни услуги.
  • • Когато доставчик на електронна съобщителна услуга или услуга с добавена стойност възлага на подизпълнителя обработката на лични данни, необходими за предоставянето на тези услуги на друг субект, такова подизпълнение и последваща обработка на данни трябва да бъдат в пълно съответствие с изискванията на контролера и устройството за обработката на лични данни. Когато предоставянето на услуга с добавена стойност изисква предаването на данни за трафик или местоположение от доставчик на електронни съобщителни услуги на доставчик на услуги с добавена стойност, абонатите или потребителите, за които се отнасят данните, също трябва да бъдат напълно информирани за това предаване, преди да даде съгласието си за обработка на данни.
  • •Въвеждането на подробни сметки подобри способността на абонатите да проверяват точността на таксите, начислявани от доставчика на услуги, но в същото време това може да застраши поверителността на потребителите на електронни съобщителни услуги.
  • Необходимо е, що се отнася до идентификацията на повикващата линия, да се защити правото на повикващата страна да запази дисплея на идентификацията на повиканата страна и правото на повиканата страна да отхвърли повикванията от неидентифицирани линии. Има обосновка за преодоляване на елиминирането на дисплей, който идентифицира линията за повикване в конкретни случаи. Някои абонати, особено линии за помощ и подобни организации, се интересуват от гарантиране на анонимността на тези, които им се обаждат. Що се отнася до идентификацията на свързаната линия, е необходимо да се защити правният и легитимен интерес на повиканата страна, за да се запази идентификацията на линията, към която в действителност е свързана повикващата страна, особено в случай на пренасочени повиквания. Доставчиците на публично достъпни електронни съобщителни услуги следва да информират своите абонати за съществуването на обаждането и идентификацията на свързаната линия в мрежата и за всички услуги, предлагани въз основа на обаждането и идентификацията на свързаната линия, както и наличните опции за поверителност. Това ще позволи на абонатите да направят информиран избор относно ползите за поверителност, които може да искат да използват.
  •  В дигиталните мобилни мрежи данните за местоположение, които осигуряват географското местоположение на мобилното потребителско крайно оборудване, се обработват, за да позволят предаването на комуникации. В допълнение, цифровите мобилни мрежи могат да имат капацитета да обработват локални данни, които са по-точни от необходимите за преносната комуникация и се използват за предоставяне на услуги с добавена стойност, като услуги, които предоставят индивидуализирана информация за трафика и насоки към шофьорите. Обработката на такива данни за услуги с добавена стойност трябва да е възможна само когато абонатите са дали съгласието си. Дори в случаите, когато абонатите са дали съгласието си, те трябва да разполагат с прости средства за временно отказване да обработват данните за местоположението безплатно.
  • • Държавите могат да ограничат правата на потребителите и абонатите на неприкосновеност на личния живот по отношение на идентификацията на линията на повикване, когато е необходимо за наблюдение на тормозните обаждания и във връзка с идентификацията на линията на обажданията и данните за местоположението, когато е необходимо, за да могат аварийните служби да извършват своите повиквания. задачи възможно най-ефективно. За тази цел държавите могат да приемат специфични разпоредби, които дават право на доставчиците на електронни съобщителни услуги да предоставят достъп до идентификация на линията на повикване и данни за местоположението без предварителното съгласие на съответния потребител или абонат.
  •  На абонатите трябва да се предоставят мерки за защита срещу неудобства, които могат да бъдат причинени от автоматичното пренасочване на повиквания от други. Освен това в такива случаи трябва да е възможно абонатите да спрат да пускат пренасочени повиквания към своите терминали, като просто поискат доставчика на публично достъпна електронна съобщителна услуга.

 

  • За абонатите трябва да бъдат осигурени мерки за защита срещу проникване в личния им живот чрез нежелана комуникация, за целите на директния маркетинг, по-специално чрез автоматизирани телефонни разговори, факсове и имейли, включително SMS съобщения. Тези форми на търговски съобщения, които не се изискват, могат, от една страна, да бъдат относително лесни и евтини за изпращане, а от друга страна, могат да наложат известна тежест и/или разходи на получателя. Освен това в някои случаи техният обхват може също да причини затруднения в електронните съобщителни мрежи и крайното оборудване. За такива форми на комуникация за директен маркетинг, които не се изискват, е оправдано да се изисква изричното съгласие на получателите, преди такива съобщения да бъдат адресирани до тях.

*9 Списък с домейни:

„Идентификатор в електронна комуникация“, включително без ограничение други форми и форми на идентификация на лица въз основа на техните устройства, приложения, инструменти и протоколи, като адреси на интернет протокол, идентификатори на бисквитки или други идентификатори като радиочестотни маркери, биометрични данни, получени от „Умни камери“ и др.

* 10 Данните за целта на обработването съдържат описание на целта, за която се събират лични данни в конкретно събиране на данни, като се посочва дали целта на обработването е определена от закона или определена от администратора със съгласието на субекта на данните или друго упълномощено лице.

* 11 Решение за назначаване на лица за водене на документация, въвеждане и обработка на данни

* 12 Изявление на лицето, от което се въвеждат данните, които се вписват в здравната документация

„Компетентност в случай на спор“

Клиника ВИП Воробьов

Popunite upitnike:

Ukoliko imate specifično pitanje za nas o bolestima zavisnosti ili psihičkim poremećajima molimo vas da popunite online formular kako bi vam specijalisti klinike VIPVorobjev dali najbolje odgovore.

Popunite upitnik za narkomaniju

Popunite upitnik za alkoholizam

Popunite upitnik za igre na sreću

Popunite upitnik za psihičke poremećaje



Pratite nas na Fejsbuku

Facebook Pagelike Widget