OKP poremećaj, lečenje na klinici || Vip Vorobjev
 • Srpski jezik
 • Engleski jezik
 • Francuski jezik
 • Nemački jezik
 • Ruski jezik
 • Španski jezik
 • Italijanski jezik
 • Bugarski jezik
 • Grčki jezik
 • Arapski jezik
 • Iranski jezik
 • Albanski jezik
Menu
Menu

Çrregullimet OKP

Çrregullimet OKP bëjnë pjesë në çrregullimet e ankthit dhe manifestohen me shfaqjen e mendimeve këmbëngulëse, obsesive, ritualeve kompulsive përcjellëse.

Mendimet zakonisht kanë të bëjnë me frikën nga kontaminimi, obsesioni me rendin dhe simetrinë, frika të mos dëmtojmë dikë dhe të mos shkaktojmë ndonjë fatkeqësi katastrofave. Qëllimi i ritualit është që neutralizojë ankthin dhe të eliminojë efektet e mendimeve,

Besojmë që këtë e keni ndjerë në lëkurën tuaj dhe ju shkakton probleme serioze në funksionimin e përditshëm. Çrregullimet OKP seriozisht rrezikojnë kualitetin e jetesës dhe nëse nuk shërohet mund të zgjasë tërë jetën. Mos lejoni që t’ju pamundësoj të jetoni jetën tuaj në mënyrën më të mirë.

Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar në këtë dhe kemi përvojë shumëvjeçare në trajtimin e problemeve psikike.

Opsesivno kompulzivni poremećaj klinika vip vorobjev

Cilat janë simptomat e çrregullimeve OKP?

Nëse vëreni ndonjërën prej simptomave në vazhdim, është e mundur që të keni çrregullim OKP.

 • Larja e vazhdueshme e duarve dhe besimi që çdo gjë është e ndotur. Nëse lani duart non-stop dhe prapë mendoni se janë të ndotura kjo tashmë është një arsye për alarm;
 • Pastrimi i tepërt. Nëse pas larjes shumë shpejtë e ndjeni një nxitje të fortë që përsëri të pastroni hapësirat, kjo mund të jetë shenjë që keni çrregullim OKP. 
 • Kontrollimi i vazhdueshëm. Sa herë jeni kthyer në shtëpi për të kontrolluar nëse janë të fikur të gjitha pajisjet? A ju ka penguar kjo të arrini me kohë të punë për disa herë? Në këtë rast duhet të kërkoni ndihmë?  
 • Llogaritja. A jeni të ngarkuar me numra dhe mblidhni dhe zbritni gjithçka përreth jush? Kjo është karakteristikë e çrregullimit OKP. 
 • Frika nga dhuna. A keni frikë gjithmonë që diçka e keqe mund të ju ndodh juve dhe të dashurve të tuaj? Nëse këtë nuk mund ta shmangni, pyetni veten nëse keni çrregullim OKP.
 • Mendime seksuale të padëshirueshme. Kjo është shumë e pakëndshme sepse shfaqen mendime shqetësuese rreth seksit që kanë të bëjnë me tabutë seksuale. Mund i shqetësoni, kjo mund të hiqet me sukses.

Trajtimi i çrregullimeve OKP në klinikën tonë

E dimë që problemet psikike mund të prishin funksionimin e përditshëm dhe kjo ju pengon që të nxirrni maksimumin nga çdo ditë e re. Mposhti këto një herë e përgjithmonë, ne besojmë që ju mundeni ndërsa ekspertët kulmor të punlsuar në klinikën tonë janë këtu për t’ju ndihmuar,  

Mendimet janë vetëm mendime dhe me ndihmën tonë mund t’i ndryshoni. Shërimi është i mundshëm dhe me ndihmon tonë mund të filloni një jetë më të bukur.

Klinika për sëmundjet e varësisë Dr Vorobjev

Kontrollimi i jetës suaj dhe pritjet reale të sfidave tuaja të përditshme janë thelbësore për uljen e stresit.

— Josh Billings

Të fundit nga blogu ynë

  • 12/02/2020
  Detoksifikimi nga heroina – Riktheni kontrollin e jetës suaj!

  Detoksifikimi nga heroina – Riktheni kontrollin e jetës suaj!

  Detoksifikimi nga heroina është një hap i rëndësishëm për  trajtimin e personave të varur. Heroina është substanca psikoaktive më vjetër e njohur. Lulëkuqja, nga e cila fitohet heroina është përdorur qysh në kohën e sumerëve. Çfarë efekti fillestar ka tregon edhe vetë emri, pasi në përkthim bukval nga gjuha e tyre, e ka kuptimin –

  Lexo me shume
  • 25/12/2019
  Varësia nga interneti – Sëmundje e epokës moderne

  Varësia nga interneti – Sëmundje e epokës moderne

  Varësia nga interneti është sëmundje e epokës moderne. Shekulli XXI karakterizohet me telefona celular, internet dhe rrjete sociale. Sigurisht, ata na kanë lehtësuar jetën në masë të madhe. Vetëm me një klikim mund të gjejmë informacionet e nevojshme. Detyrat e punës tani i kryejmë edhe jashtë zyrës, ndërsa nga komoditeti i shtëpisë mund të blejmë,

  Lexo me shume