Zavisnost od seksa, simptomi i lečenje || Vip Vorobjev
 • Srpski jezik
 • Engleski jezik
 • Francuski jezik
 • Nemački jezik
 • Ruski jezik
 • Španski jezik
 • Italijanski jezik
 • Bugarski jezik
 • Grčki jezik
 • Arapski jezik
 • Iranski jezik
 • Albanski jezik
Menu
Menu

Varësia nga seksi

Kur përmendet seksi shumicën e njerëzve kanë asociacione të bukura dhe askush nuk mund ta paramendojë që diçka aq e këndshme mund të shkatërrojë shëndetin dhe jetën e dikujt. Por, kjo është larg të vërtetës. Çdo varësi është shkatërruese dhe e dëmshme për njeriun dhe të dashurit e tij, madje edhe kur bëhet fjalë për diçka të tillë. 

Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka klasifikuar varësinë nga seksi si problem psikik dhe si i tillë meriton vëmendje të veçantë.

Zavisnost od seksa klinika vip vorobjev

Simptomat e varësisë nga seksi

Këto janë simptomat më të shpeshta kur bëhet fjalë për varësinë nga seksi:

 • Preokupimi me seksin dhe dëshira e vazhdueshme për seks;
 • Të menduarit e vazhdueshëm për seks që pengon funksionimin e përditshëm;
 • Lënia pas dore e punës dhe familjes për shkak të aktiviteteve dhe fantazive seksuale;
 • Vazhdimi i aktiviteteve të tepërta seksuale pavarësisht problemeve shëndetësore dhe shoqërore;
 • Kalimi i kohës së gjatë në kërkim të një partneri seksual;
 • Vizitat e shpeshta te sajteve pornografike.

Siç mund ta shihni këto simptoma dëmtojnë seriozisht kualitetin e jetës. Në klinikën tonë VIP Vorobjev trajtojmë me sukses të gjitha llojet e varësisë dhe u ndihmojmë të gjithë atyre që kanë dëshirë të shërohen.

Varësia nga seksi shkatërron raportet ndërnjerëzore

Personi i varur nga seksi shpesh e mohon varësinë e tij, apo turpërohet dhe nuk flet për këtë.

Në raportet ndërmjet partnerëve, zakonisht partneri i dytë e vëren problemin. Besojmë që jeni ndjerë i lënë pas dore dhe i neglizhuar, ndërsa aktivitetet seksuale kanë qenë e vetmja gjë që keni praktikuar me partnerin tuaj.  E dimë që për këtë arsye jeni ndjerë keq dhe joadekuat.

Më parë babai i kujdesshëm dhe bashkëshort i mrekullueshëm, tani plotësisht i humbur dhe indiferent ndaj familjes së tij. Njeriu i cili njihej si punëtor i zellshëm dhe i përgjegjshëm, fillon të neglizhojë punën për t’iu përkushtuar aktiviteteve dhe fantazive seksuale.

Mos lejoni që kjo varësi e rrezikshme të ju shkatërrojë martesën dhe familjen, reagoni me kohë dhe ne do t’ju ndihmojmë që të ktheni gjërat në normalitet. 

Trajtimi i varësisë nga seksi

Fillimisht, është e rëndësishme t’i shpjegohet partnerit që ka një problem dhe të fillojë trajtimin.

Por, edhe kur personi i varur e pranon që problemi ekziston, kjo nuk mjafton për shërim. Çdo varësi ndryshon proceset biokimike në tru dhe për këtë arsye nevojitet trajtimi në klinikë kur veprohet sistematikisht në të gjithë nivelet e funksionimit.  

Klinika jonë VIP Vorobjev është e njohur në botë dhe e konfirmuar kur bëhet fjalë për trajtimin e sëmundjeve të varësisë dhe problemeve psikike.

Ne i ndihmojmë të gjithë njerëzve që dëshirojnë varësinë nga seksi nga jeta e tyre dhe të plotësojnë jetën me gjëra të bukura e të shëndosha. Atëherë seksi nuk është më sjellje e detyrueshme, të cilës nuk mund t’i rezistohet por bëhet shprehje dashurie dhe mënyrë e lidhjes me një person të dashur, e pikërisht ky është thelbi.

Klinika për sëmundjet e varësisë Dr Vorobjev

Kontrola vašeg života i realna očekivanja od vaših svakodnevnih izazova su ključ za smanjenje stresa.

— Josh Billings

Të fundit nga blogu ynë

  • 12/02/2020
  Detoksifikimi nga heroina – Riktheni kontrollin e jetës suaj!

  Detoksifikimi nga heroina – Riktheni kontrollin e jetës suaj!

  Detoksifikimi nga heroina është një hap i rëndësishëm për  trajtimin e personave të varur. Heroina është substanca psikoaktive më vjetër e njohur. Lulëkuqja, nga e cila fitohet heroina është përdorur qysh në kohën e sumerëve. Çfarë efekti fillestar ka tregon edhe vetë emri, pasi në përkthim bukval nga gjuha e tyre, e ka kuptimin –

  Lexo me shume
  • 25/12/2019
  Varësia nga interneti – Sëmundje e epokës moderne

  Varësia nga interneti – Sëmundje e epokës moderne

  Varësia nga interneti është sëmundje e epokës moderne. Shekulli XXI karakterizohet me telefona celular, internet dhe rrjete sociale. Sigurisht, ata na kanë lehtësuar jetën në masë të madhe. Vetëm me një klikim mund të gjejmë informacionet e nevojshme. Detyrat e punës tani i kryejmë edhe jashtë zyrës, ndërsa nga komoditeti i shtëpisë mund të blejmë,

  Lexo me shume