Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Poremećaj ishrane

U današnje vreme poremećaji ishrane sve su prisutniji, a tome pogoduje „kult mršavosti“ koji čak i mladim devojkama postavlja nerealno visoke zahteve, obara samopouzdanje i uništava zdravlje.

Izgladnjivanje i fokusiranje na težinu i figuru dovodi do ozbiljnog narušavanja zdravlja i dugotrajnih negativnih posledica. Nažalost, to obično ne vide oni koji te poremećaje imaju nego njihova porodica koja ne razume šta nije u redu sa njihovom voljenima i zašto to rade sebi.

Pomoć porodice nažalost nije dovoljna, zato Vas ohrabrujemo da inicirate lečenje i sprečite veliku štetu. Klinika VIP Vorobjev tu je da Vam pomogne u tome.

Anoreksija

Anoreksija je veoma ozbiljan problem i odlikuje je namerni i planski gubitak telesne težine uz istovremeni strah od gojenja. Nemoguće je sagledati sebe objektivno i osobe sebe percipiraju kao ugojene iako su zapravo potpuno normalne.

Anoreksija je češća kod ženskog pola, posebno kod onih devojaka čija zanimanja zahtevaju vitkost i dobru formu. Najčešće se javlja u periodu između 12. i 20. godine, zato su tinejdžerke pod posebnim rizikom.

Savetujemo Vam da razgovarate sa svojom decom i obratite pažnju na njihove navike u ishrani kako biste sprečili da do anoreksije dođe. Ipak, ni tad nije sve izgubljeno i naša klinika tu je da Vam pomogne u lečenju ovog ozbiljnog stanja koje dovodi do zdravstvenih komplikacija.

Problemi sa ishranom klinika vip vorobjev 1

Bulimija

Za bulimiju su karakteristične ponavljane epizode prejedanja uz istovremeno snažno osećanje gubitka kontrole nad uzimanjem hrane.

Nakon jela često se izaziva povraćanje i čišćenje organizma od unešenih količina hrane pomoću laksativa. I bulimija je češća kod ženske populacije i veoma ozbiljno treba pristupiti lečenju.

Na našoj klinici rade vrhunski stručnjaci koji imaju višegodišnje iskustvo u lečenju poremećaja ishrane. Zbog toga tvrdimo da svaki problem ima rešenje a mi smo tu da ga ponudimo.

Problemi sa ishranom klinika vip vorobjev

Simptomi poremećaja ishrane i lečenje

Poremećaji ishrane ne samo što narušavaju fizičko zdravlje, oni jako negativno utiču i na psihu.

Najčešći simptomi su depresivnost, anksioznost, pad samopoštovanja, impulsivnost, ljutnja, izolacija, teškoće u svakodnevnom funkcionisanju, osećanje krivice posle jela i neefikasnost.

Na našoj klinici veoma uspešno lečimo poremećaje ishrane a istovremeno otklanjamo psihičke probleme. Vrhunski stručnjaci koji rade na našoj klinici su specijalisti iz raznih oblasti a upravo takve je neophodno imati kada su u pitanju ovako ozbiljni problemi.

Stručnost, efikasnost, timski duh i dobra atmosfera ključne su odlike naše klinike. Šta god da je u pitanju, mi znamo da je izlečenje moguće i tu smo da pomognemo našim klijentima i njihovim porodicama jer je zdravlje najveće bogatstvo i treba ga po svaku cenu sačuvati.

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image