Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Lasersko čišćenje krvi

Dugotrajna zloupotreba alkohola i narkotika neminovno izaziva ozbiljne posledice po zdravlje zavisnika koje mogu potrajatii dugo nakon detoksikacije i prestanka konzumiranja alkohola ili droga. Iako više nema fizičke zavisnosti, i dalje mogu biti prisutni simptomi apstinencijalne krize, umor, neraspoloženje, bezvoljnost i slično. Pored toga, usled toksina u krvi može doći do problema kao što su razne infekcije, tromboza, sepsa, embolija itd. Jedna od metoda koje se koriste za oporavak i lečenje organizma od tih posledica je i laserska detoksikacija krvi.

Lasersko čišćenje krvi

Šta je lasersko pročišćavanje i detoksikacija krvi

Lasersko čišćenje krvi, ili detoksikacija krvi, je medicinska procedura u kojoj se krv izlaže dejstvu laserskog zračenja koje čisti krv od toksina, obnavlja krvne ćelije i krvne sudove, poboljšava njihovo funkcionisanje, a time i celokupno psihofizičko stanje pacijenta.

Indikacije za postupak

Laserska detoksikacija krvi, koja podrazumeva i čišćenje krvi od toksina, se primenjuje kod osoba koje su bile zavisnici od droga ili alkohola, pa je iz tog razloga njihova krv zagađena toksinima, krvne ćelije i krvni sudovi oštećeni, a zdravlje ozbiljno narušeno. Lasersko čišćenje krvi od toksina se primenjuje da bi se poboljšalo stanje njihove krvi, a na taj način i svih organa i celokupnog organizma.

Kako se izvodi laserski postupak pročišćavanja krvi

Detoksikacija krvi pomoću lasera se obavlja vrlo jednostavno. Procedura nije neprijatna za pacijenta. Nakon što se pacijent smesti u odgovarajući položaj, medicinski radnik pomoću igle pristupa krvotoku kroz venu ruke i laserska svetlost se preko katetera sprovodi direktno u krvotok. Lasersku svetlost proizvodi specijalan aparat. Detoksikacija krvi se može vršiti i kroz kožu, bez ulaska igle u krvni sud, ali tada jačina lasera mora biti povećana zbog debljine kože.

Trajanje postupka

Detoksikacija krvi nije vremenski zahtevna. Za ceo postupak je dovoljno 20 do 30 minuta. Nakon tretmana potrebno je još dodatnih 30 minuta odmora. Za efikasno i detaljno čišćenje krvi od toksina, neophpodno je postupak ponoviti 5 do 10 puta, u zavisnosti od stanja pacijenta. Lasersko čišćenje krvi se može obavljati svakodnevno ili, po potrebi, svaki drugi dan.

Kako se pripremiti pre procedure

Lasersko čišćenje krvi ne zahteva nikakvu posebnu pripremu. Ipak, neposredno pred postupak, potrebno je uraditi odgovarajuće analize da bi se utvrdilo psihofizičko stanje pacijenta i da li njegovo stanje dozvoljava da se čišćenje krvi od toksina obavi efikasno i bezbedno.

Efekti detoksikacije krvi

Lasersko čišćenje krvi izaziva niz pozitivnih efekata na zdravlje pacijenta. Detoksikacija krvi, pre svega, utiče na samu krv, krvne ćelije i krvne sudove, i to tako što:

regeneriše krvne ćelije
zaustavlja propadanje krvnih sudova
pojačava prenos kiseonika i hranljivih materija
uklanja toksične elemente iz krvi

Kada je u pitanju celokupno zdravstveno stanje pacijenta, pročišćavanje krvi utiče na organizam tako što:

poboljšava mikrocirkulaciju
umanjuje rizik od tromboze
jača imuni sistem
jača antioksidantnu aktivnost krvi
normalizuje metaboličke procese u organizmu
stimuliše regeneraciju ćelija

Potencijalne prednosti laserskog pročišćavanja krvi: Kakvi se rezultati mogu postići u lečenju zavisnosti od droge i alkohola

Detoksikacija krvi, kada se primenjuje kao pomoćno sredstvo u lečenju bolseti zavisnosti, daje izuzetno dobre rezulatate. Lasersko čišćenje krvi se pokazalo višestruko korisnim jer izaziva niz veoma pozitivnih efekata koji utiču na celokupno psihofizilko stanje pacijenta. Ti efekti su:

uklanjanje toksina iz organizma
pojačan priliv kiseonika u mozak
eliminisanje simptoma apstinencijalne krize
oporavak jetre
jačanje imunog sistema
slabljenje anksioznosti
poboljšanje raspoloženja

Cena laserskog pročišćavanja krvi

Ukoliko ste zainteresovani za čišćenje krvi od toksina na našoj klinici, molimo Vas da kontaktirate naše medicinske savetnike koji će Vas uputiti u sve pojedinosti ove procedure, kao i u troškove koje detoksikacija krvi uključuje.

Lekari

Lekari naše klinike su pažljivo odabrani i izuzetno stručni. Neprekidno se usavršavaju i prate najnovija istraživanja u lečenju bolesti zavisnosti da bi svojim pacijentima pružili vrhunsku uslugu i lečenje najefikasnijim metodama. Ukoliko želite da lasersko čišćenje krvi obavite na našoj klinici, možete biti uvereni da ćete biti u sigurnim rukama i da će čitava procedura biti obavljena bezbedno i stručno.

Patenti i sertifikati

Naše medicinsko osoblje je potpuno obučeno za obavljanje procedure za lasersko čišćenje krvi i poseduje sve potrebne sertifikate.

Recenzije

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image