Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Lasersko čišćenje krvi u lečenju zavisnosti od droge i alkoholizma

U ovom tekstu moći ćete da saznate više o metodama za pročišćavanje krvi, kako ove procedure mogu koristiti pacijentima koje se suočavaju sa bolestima zavisnosti i da li zapravo postoji lasersko čišćenje krvi i koja je istina iza ove procedure.

Lasersko čišćenje krvi

Šta je lasersko čišćenje krvi

Medicinska tehnologija sa korišćenjem lasera ima veoma široku primenu, a tretmani kao što su čišćenje krvi i dalje se najčešće obavljaju tradicionalnim metodama koje su dokazano efikasne i korisne. Iako je koncept laserskog čišćenja krvi itekako živ, u praksi se ove metode i dalje ne sprovode, ali ne sumnjamo da će u godinama pred nama i to ući u protokol. Umesto toga, za sada se čišćenje krvi može obaviti na više načina, a o tome ćemo više govoriti u nastavku teksta.

Različite vrste pročišćavanja krvi

Štetne materije se iz organizma mogu ukloniti na nekoliko različitih načina. Čišćenje krvi se bez obzira na odabranu metodu mora odvijati unutar medicinske ustanove pod nadzorom medicinskih radnika. Ovo su neke od najčešće korišćenih procedura:

Plazmafereza – Filtracija krvne plazme koja se zatim prečišćava i vraća u krvotok. Ovom procedurom se obnavlja funkcija vitalnih organa.
Hemodializa – Najčešće se koristi kod osoba sa narušenim radom bubrega gde se kroz medicinski uređaj otklanja višak tečnosti i štetnih materija iz krvi.
Hemofiltracija – Krv se propušta kroz filtere, čime se u kratkom roku otklanjaju toksični metaboliti iz krvotoka.
Peritonealna dijaliza – Korišćenjem membrane unutrašnjeg trbušnog zida u svrhe filtracije, tečnost se ubrizgava u organizam, a potom se zajedno sa štetnim materijama izbacuje iz tela.
CRRT – Obično se primenjuje kod pacijenata u kritičnom stanju kojima je potrebna kontinuirana terapija.

Indikacije čišćenja krvi

Na našoj klinici, pročišćavanje krvi se sprovodi da bismo pomogli pacijentima da bez većih problema prođu kroz detoksikaciju i uklone sve toksine iz organizma. Osim toga, ove procedure se sprovode i u sledećim slučajevima:

Hronični problemi sa radom bubrega
Akutna trovanja alkoholom, drogom ili lekovima
Čišćenje krvi kod limfoma i leukemije
Hronične bolesti jetre
Autoimune bolesti
Sepse i trovanja
Teške alergijske reakcije

Odluku o izboru terapije i procedura može doneti isključivo stručno lice i to nakon detaljno obavljenog pregleda pacijenta. Ukoliko smatrate da bi vam pročišćavanje krvi pomoglo da se izborite sa zdravstvenim problemima sa kojima se suočavate, kontaktirajte nas ili drugo stručno lice. Naši medicinski savetnici će vam uvek rado predočiti da li bi vam ova procedura mogla pomoći.

Procedura pročišćavanja krvi

Pročišćavanje krvi moguće je uraditi na nekoliko načina, a doktori određuju koju metodu je najbolje izabrati u odnosu na zdravstveno stanje pacijenta i vrstu tretmana. Kada su u pitanju bolesti zavisnosti, najčešće se sprovodi plazmafereza za čišćenje krvi od toksina.

U toku plazmafereze, pacijenti se priključuju na medicinski aparat koji postepeno izvlači krv iz organizma, odvajajući plazmu od ćelija krvi. Na ovaj način, moguće je otkloniti nagomilane toksine iz krvi i potom takvu prečišćenu krv vratiti u organizam. Bitno je napomenuti da ova procedura uprkos tome kako možda zvuči nije previše invazivna, niti izaziva bol i druge simptome nelagode. Na ovaj način se koristi čišćenje krvi pri proceduri detoksikacije, nakon čega pacijenti na našoj klinici nastavljaju terapije u cilju potpunog oporavka od bolesti zavisnosti.

Uticaj pročišćavanja krvi na organizam

Iako spada u red novijih terapija, pročišćavanje krvi može biti od vitalne pomoći kod velikog broja zdravstvenih stanja. Pre svega, uklanjanje toksina pomaže u regulaciji rada vitalnih organa koji najčešće stradaju usled bolesti zavisnosti, kao što su jetra i bubrezi. Samim tim dolazi do smanjenja upalnih procesa u organizmu, što može pomoći kod hroničnih oboljenja kao što su astma ili artritis.

Pored toga, usled poboljšane cirkulacije i boljeg rada imunog sistema, osobe primećuju boljitak u opštem zdravstvenom stanju i nivou energije. Na kraju, mora se naglasiti da pročišćavanje krvi utiče i na mentalno stanje osobe, koja usled naglog oporavka počinje da veruje da je moguće u potpunosti otkloniti zavsinost od alkohola ili droge, čime i šanse za potpunim izlečenjem znatno rastu.

Prednosti pročišćavanja krvi: Kakvi se rezultati mogu postići u lečenju zavisnosti od droge i alkohola?

Dugotrajno uzimanje psihoaktivnih supstanci u krvi ostavlja toksine i štetne supstance. Usled toga, zavisnici osećaju nedostatak energije, bolove i nisu u stanju da skupe hrabrost da krenu putem oporavka. Iz tog razloga, pročišćavanje krvi može igrati ključnu ulogu za regulaciju i otklanjanje svih posledica zavisnosti.

Bez nagomilanih toksina, organizam se brže samostalno oporavlja, čime se umanjuje i potreba za velikim količinama medikamenata, pa oporavak postaje efikasniji. Ovakvim pristupom se vraćaju narušene funkcije vitalnih organa, prvenstveno jetre i bubrega, koji stradaju usled zloupotrebe alkohola i narkotika. Osim toga, praksa pokazuje da čišćenje krvi takođe ima pozitivne efekte na mentalno zdravlje, jer ublažava simptome anksioznosti i nervoze koje znatno pogoršavaju brojna stanja.

Cena čišćenja krvi

Na klinici Vorobjev zalažemo se isključivo za sprovođenje terapija koje dovode do potpunog telesnog i fizičkog oporavka. Iz tog razloga, pročišćavanje krvi predstavlja samo jednu proceduru u nizu metoda neophodnih da bi se potpuno eliminisala potreba za alkoholom ili narkoticima. Ukoliko želite da saznate koje protokole naša klinika sprovodi uz čišćenje krvi i koja je cena takvog lečenja, nazovite nas ili nas kontaktirajte preko kontakt upita na našem sajtu.

Lekari

Doktori klinike Vip Vorobjev su višestruko nagrađivani eksperti iz oblasti lečenja zavisnosti, a profesionalna misija im je pružanje pomoći ljudima kojima je to neophodno. Iz toga razloga, svoju karijeru su posvetili tom cilju, a zajedno sa drugim članovima osoblja čine sve što je u njihovoj moći da naše pacijente vrate na pravi put i omoguće im zdrav i bezbrižan život.

Patenti i sertifikati

Čišćenje krvi od toksina uspešno se sprovodi u našoj ustanovi već dugi niz godina, a zahvaljujući ovoj proceduri, mnogi od naših klijenata su nakon višegodišnje borbe konačno po prvi put iskusili kako izgleda život bez narkotika ili alkohola. Podneli smo i pravo na patente za brojne metode lečenja koje su naši doktori razvili i usavršili, a koje se danas koriste širom sveta u najpriznatijim rehabilitacionim centrima.

Recenzije

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image