Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Detoksikacija od tramadola i apstinencijalna kriza

Tramadol je lek koji pripada grupi opioidnih analgetika, izuzetno moćnog dejstva koji se u medicini uspešno koristi već godinama. Nažalost, kao i mnogi drugi lekovi, i ova supstanca se ne smatra potpuno bezopasnom, a u slučaju zloupotrebe, može doći do zavisnosti. U tom slučaju se preporučuje medicinska detoksikacija u toku koje se uklanjaju elementi apstinencijalne krize.

Detoksikacija od tramadola i apstinencijalna kriza

Šta je detoksikacija od tramadola

Detoksikacija od tramadola predstavlja proceduru u toku koje se iz organizma otklanjaju svi tragovi toksina. Budući da se dugoročnim uzimanjem tramadola u organizmu stvara veća količina leka koju je nemoguće izbaciti bez simptoma apstinencijalne krize. Kako bi se uspešno sprovelo lečenje zavisnosti, detoksikacija od tramadola je obavezna procedura.

Šta je apstinencijalna kriza kod upotrebe tramadola

Apstinencijalna kriza se u slučaju zavisnosti od tramadola javlja u situacijama gde osobe nisu u stanju da se domognu nove doze leka. Tada se mogu javiti neželjeni simptomi krize kao što su:

Vrtoglavica
Povraćanje
Gubitak svesti
Grčevi
Anksioznost
Nervoza

Kako bi se ovi neželjeni simptomi izbegli, potrebno je obratiti se stručnim licima radi dobijanja odgovarajuće terapije kao što je detoksikacija od tramadola i psihostabilizacija.

Protokol za detoksikaciju

Radi bezbednog otklanjanja tramadola iz organizma, jedina mogućnost koja se može preporučiti svim pacijentima je dolazak na lečenje u stručnu ustanovu. Detoksikacija od tramadola se stoga odvija u toku programa lečenja zavisnosti od tramadola, a u toku ove procedure pacijenti su smešteni unutar klinike, gde se o njihovom zdravlju stara tim medicinskih radnika.

Indikacija za proceduru

Zavisnici od tramadola najčešće uzimaju ovaj lek u prekomernim količinama ili ga zloupotrebljavaju neodgovarajućim načinom konzumiranja. Samim tim, u njihovom organizmu se nalazi prevelika količina ove supstance, koju je potrebno otkloniti, za šta se koristi tramadol detoks. Ova procedura predstavlja neophodnu metodu za lečenje zavisnosti od tramadola.

Kontraindikacije

Kod pacijenata koji imaju visok pritisak ili pate od hroničnih kardiovaskularnih problema, postoji određeni rizik u sprovođenju ultra brzih metoda detoksikacije. Iz tog razloga, pre nego što se uradi tramadol detoks, svi naši pacijenti prolaze kroz detaljne testove i preglede koji daju jasnu sliku njihovog zdravstvenog stanja.

Brze i ultra brze metode detoksikacije od tramadola

Brza detoksikacija od tramadola predstavlja trenutno najpouzdaniju metodu lečenja ove vrste zavisnosti. U situacijama gde se pored tramadola konzumiraju i drugi narkotici, a posebno opioidi kao što je heroin, preporučuje se ultra brza detoksikacija. U toku ove procedure, pacijenti kroz proces detoksikacije prolaze u stanju medicinskog sna pod anestezijom, a čitava procedura se obavlja za svega nekoliko sati.

Proces detoksikacije od tramadola u klinici VIP Vorobjev

Kako bi se tramadol bezbedno uklonio iz organizma, pacijenti postepeno dobijaju medikamente u strogo kontrolisanim dozama. To je neophodno uraditi izuzetno obazrivo, kako bi se organizam postepeno navikavao na odsustvo ove supstance. Po uklanjanju svih toksina iz tela, organizam naviknut na njihovo prisustvo može burno reagovati. Da bi se ovo izbeglo dok se sprovodi detoksikacija od tramadola, pacijenti dobijaju medikamente ali i hranljive materije uz pomoć kojih se uklanjaju svi elementi krize.

Priprema pacijenta za detoksikaciju od tramadola

Detoksikacija od tramadola mora uključivati pripremu pacijenta, kako bi procedura prošla što bezbolnije i bezbednije. U te svrhe, svi pacijenti koji dođu na lečenje na kliniku VIP Vorobjev prvo prolaze kroz detaljnu dijagnostiku, u toku koje se otkriva potencijalno prisustvo svih faktora koji bi mogli otežati proces detoksikacije. Potom se u odnosu na sve vitalne parametre pacijenata pravi program detoksikacije koji savršeno odgovara njihovim potrebama.

Da li je bezbedno vršiti detoksikaciju kod kuće?

Detoksikacija od tramadola u kućnim uslovima nikada nije dobra ideja. Ne samo da nije efikasna, već može rezultirati i brojnim neželjenim simptomima koji ukoliko nisu tretirani, mogu postati opasni po život. Kako bi se ovo izbeglo, svim osobama koje prolaze kroz zavisnost od tramadola preporučuje se procedura medicinske detoksikacije.

Simptomi detoksikacije od tramadola

U slučaju da se osoba odluči za postupak kao što je detoksikacija od tramadola, pod nadzorom lekara i uz pažljivu primenu medikamenata, svi elementi krize će nestati ili biti značajno ublaženi. Sama procedura može trajati nekoliko sati ili nekoliko dana, u zavisnosti od količina supstance koja se nalazi u organizmu pacijenta.

Prednosti brze detoksikacije od tramadola

Brza detoksikacija od tramadola ima višestruku prednost u odnosu na tradicionalne metode odvikavanja. Pre svega, sam pojedinac počinje da se oseća bolje u kraćem vremenskom roku, što pozitivno utiče i na njegovu psihu i motivaciju za nastavkom lečenja. Pored toga, iz organizma se tom prilikom brzo uklanjaju svi toksini, što doprinosi ubrzanom oporavku.

Lečenje zavisnosti nakon procesa detoksikacije

Iako svi naši pacijenti prijavljuju da se posle detoksikacije osećaju preporođeno, ova procedura predstavlja samo jednu od prekretnica u lečenju na klinici VIP Vorobjev. Pošto se završi detoksikacija od tramadola, fokus se premešta na psihoterapiju, odnosno razvijanje mehanizama odbrane protiv recidiva stvaranjem osećaja gađenja prema tramadolu. Tek po uspešnom okončanju ove procedure, lečenje se može smatrati kompletiranim.

Troškovi detoksikacije

Detoksikacija od tramadola predstavlja obavezan deo lečenja zavisnosti od narkotika, ali sama po sebi nije dovoljna da bi se problem u potpunosti prevazišao. Ako ste rešili da svoj problem sa zavisnošću ostavite u prošlosti, stupite u kontakt sa našim medicinskim savetnicima i saznajte sve detalje u vezi sa lečenjem, računajući i celokupne troškove.

Doktori

Pored visoke stručnosti i znanja, tim doktora koji radi na klinici VIP Vorobjev poseduje godine iskustva u oblasti lečenja zavisnosti, sa hiljadama uspešno izlečenih pacijenata iza sebe. Osvajači smo velikog broja međunarodnih nagrada za kvalitet, ali nam zahvalnost pacijenata po okončanju lečenja predstavlja najveću satisfakciju.

Patenti i sertifikati

Mnoge od naših jedinstvenih metoda lečenja su zaštićene patentima, pa se stoga klinika Vip Vorobjev rangira u sam vrh rehabilitacionih centara u Evropi. Iz tog razloga, u našu ustanovu dolaze pacijenti iz svih krajeva sveta.

Recenzije

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image