Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Blokator Naltrekson u lečenju zavisnosti od droge

Naltrekson se već dugo vremena uspešno koristi u lečenju zavisnosti od narkotika. U početku se proizvodio u vidu tableta, ali su vremenom razvijene injekcija i implant koji su se pokazali kao bolji i efikasniji u odnosu na tablete. Dok se tablete uzimaju svakodnevno i mora se strogo paziti da se ne propusti nijedna doza, injekcija deluje mesec dana i pacijent nije opterećen brigom o redovnom uzimanju. Naltrekson implant za drogu je još efikasniji s obzirom da je njegovo dejstvo još duže i traje nekoliko meseci.

Blokator Naltrekson u lečenju zavisnosti od droge

Koji je blokator Naltrekson i kako deluje na zavisnost od droge

Blokator Naltrekson je lek koji se koristi kao pomoćno sredstvo u lečenju zavisnosti od opioida. Naltrekson je opioidni antagonist koji blokira opioidne receptore u mozgu i na taj način sprečavava euforično ili sedativno dejstvo opioida. Tako, droga ne izaziva željeni efekat i njeno konzumiranje postaje besmisleno.

Indikacije za ugradnju Naltrekson implantata

Naltrekson implant za drogu se ugrađuje osobama koje se leče od zavisnosti od droge. Uslov za ugradnju implanta je da je završen proces detoksikacije, to jest, da je organizam u potpunosti očiščen od prisustva narkotika. Ukoliko nije izvršena detoksikacija, Naltrekson može izazvati neprijatne nuspojave. Pacijent kome se ugrađuje Naltrekson implant za drogu ne sme imati bolesnu jetru i ne sme biti u drugom stanju.

Neželjeni efekti Naltrekson implantata

Kao i ostali blokatori za drogu Naltrekson može izazvati izvesne neželjene efekte. Iako je u suštini vrlo bezbedan, zabeležene su određene nuspojave kod upotrebe Naltreksona, uglavnom blage i umerene.

Fizički simptomi

Najčešći neželjeni fizički simptomi koji se mogu javiti kada se ugradi Naltrekson implant za drogu su:

otok na mestu ugradnje implanta
svrab
glavobolja
mučnina
bol u zglobovima i mišićima
otežano disanje

Psihološki simptomi

Svi blokatori za drogu Naltrekson takođe, mogu izazvati izvesne neželjene psihološke simptome kao što su:

nervoza
pojačana anksioznost
umor
depresija
ređe, suicidalne misli

Simptomi ponašanja

Promene u ponašanju koje se mogu primetiti kada se ugradi Naltrekson blokator za drogu izazvane su uglavnom psihološkim problemima koji se mogu javiti kao nuspojave korišćenja Naltreksona. To mogu biti:

problemi sa spavanjem
neprekidna žeđ
uznemirenost
manjak energije i bezvoljnost
pojačana aktivnost

Rizici povezani sa blokatorom Naltrekson

Ugradnja Naltrekson implanta predstavlja rizik ukoliko osoba nije prošla detoksikaciju, ukoliko ima problema sa jetrom, ili je u drugom stanju. U tim slučajevima, Naltrekson implant za drogu ne sme biti ugrađen. Osim toga, mogu se javiti i alergije na lek sa propratnim neželjenim simptomima koji mogu biti slabiji ili jači, prolazni ili uporni. Ukoliko je alergijska reakcija na implant jaka i negativni simptomi ne prolaze, potrebno je ukloniti implant.

Priprema za postupak implantacije Naltreksona

Priprema za postupak implantacije Naltreksona podrazumeva:

01
da je organizam očišćen od prisustva droge
02
da je pacijent zdravstveno sposoban za implementaciju Naltreksona
03
da pacijent nije alergičan na Naltrekson

Ugradnja je vrlo jednostavna i obavlja se brzo i sigurno.

Kako se ugrađuju Naltrekson implanti

Naltrekson implant za drogu se ugrađuje pod kožu stomaka, u masno tkivo i zahteva manju hiruršku intervenciju koja je potpuno bezbedna i uglavnom bezbolna. Nakon ugradnje se mogu javiti crvenilo ili otok. Implant stoji pod kožom nekoliko meseci i lagano otpušta doze Naltreksona u organizam.

Uklanjanje implanta Naltrekson

Naltreskon implant za drogu se uklanja jednostavnom hirurškom intervencijom koja je potpuno bezbedna i uglavnom bezbolna za pacijenta. Rana je vrlo mala i ožiljak neprimetan. Nakon intervencije se mogu javiti blago crvenilo ili otok koji vrlo brzo prolaze.

Delotvornost lečenja zavisnosti od droga sa blokatorom Naltreksona

Naltrekson je samo pomoćno sredstvo u lečenju zavisnosti od narkotika. Kao takav, mora se koristiti uz sve druge metode lečenja jer tek tada daje željene rezultate. Naltrekson implant za drogu se pokazao izuzetno efikasnim i delotvornim u lečenju zavisnosti. Blokirajući euforično ili sedativno dejstvo narkotika, Naltrekson utiče da pacijent vremenom potpuno izgubi želju za drogom jer izostaje željeno dejstvo.

Cena implantacije Naltreksona

Kao i drugi blokatori za drogu Naltrekson se može primeniti samo ukoliko su ispunjeni određeni uslovi. Zbog toga je pre ugradnje potrebno izvršiti odgovarajuće preglede, kao i obaviti razgovor sa lekarom koji će pacijentu predočiti sve prednosti i mane ugradnje Naltrekson implanta. Ukoliko ste zainteresovani za ugradnju, kontaktirajte naše ljubazne medicinske savetnike koji će Vas uputiti u sve pojedinosti i troškove koji su vezani za ugradnju implanta.

Lekari

Lekari naše klinike su izuzetni stručnjaci sa godinama radnog iskustva u oblasti lečenja bolesti zavisnosti. Veoma su odgovorni i posvećeni svojim pacijentima. Možete očekivati njihovu punu podršku i pažnju na vašem putu izlečenja od bolesti zavisnosti, kao i vrhunsku i najmoderniju medicinsku uslugu.

Patenti i sertifikati

Naši lekari poseduju sve odgovarajuće sertifikate za ugradnu Naltrekson implantata, kao i za sve druge procedure u lečenju bolesti zavisnosti.

Recenzije

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image