Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Transkranijalna stimulacija

Fizioterapija predstavlja bitan element programa oporavka, naročito kod osoba koje pate od bolesti zavisnosti.

Fizioterapija je usmerena ka prepoznavanju i povećanju mogućnosti pokreta. Bavi se unapređenjem, prevencijom, tretmanom i rehabilitacijom.

Kakve usluge pruža fizioterapija?

Fizioterapija nudi usluge koje pomažu ljudima da razvijaju, održavaju i obnavljaju maksimalnu funkcionalnu pokretljivost u svim životnim dobima.

Fizioterapija se koristi za poboljšanje pacijentovog zdravlja, i to kroz sledeće faze: pregled, dijagnoza, prognoza, konkretna intervencija i edukacija pacijenta.

Fizioterapija VIP Vorobjev

Fizioterapija je područje delovanja fizioterapeuta

Osobe obučene da pružaju ove usluge su fizioterapeuti, zdravstveni radnici koji takođe vrše i procenu stanja pre i posle primene tretmana.

Osim neophodnih znanja i veština koji se stiču tokom školovanja, fizioterapeuti treba da pruža podršku pacijentu i da ga stalno podstiče na aktivnost. Takođe je poželjno da bude strpljiv i da prilagođava program rada u skladu sa pacijentovim stanjem.

Nužno je da poseduje dobre komunikacijske veštine, da bude u stanju da saoseća sa pacijentom i naravno, da bude profesionalan. Na našoj klinici fizioterapeuti ispunjavaju sve ove uslove a fizioterapija se obavlja prema visokim standardima.

Šta sve uključuje fizioterapija?

Fizioterapija pre svega pokušava da reši bolesti i povrede koje ograničavaju sposobnost osobe da se kreće i obavlja funkcionalne aktivnosti u svakodnevnom životu. Pomoću lične istorije i pregleda uspostavlja se dijagnoza i plan tretmana.

Pored ovoga, fizioterapeuti rade sa pojedincima kako bi sprečili gubitak pokretljivosti pre nego što dođe do njega, poklanjajući posebnu pažnju razvijanju fitnes programe za zdraviji i aktivniji način života.

Gde se obavlja fizioterapija?

Fizioterapija se obavlja na našoj VIP Vorobjev klinici u posebnim prostorijama namenjenim fizikalnoj terapiji. Prostorije su opremljene svim neophodnim aparatima, stolovima kao i profesionalno opremljenom teretanom.

Zašto je fizioterapija bitna?

Fizioterapija je veoma bitna jer pomaže unapređenju psihičkog i fizičkog zdravlja. Pomoću fizioterapije moguće je aktivirati celo telo, poboljšati opštu pokretljivost i revitalizovati sve funkcije.

Fizioterapija pomaže u otklanjanju fizičkih ali i psihičkih problema. Većina savremenih naučnih teorija prihvata princip interakcionizma po kojem su telo i psiha, ali i okruženje u neprestanoj interakciji. Ne kaže se uzalud „u zdravom telu zdrav duh“. A mi smo tu da Vam ponudimo izuzetno prijatno okruženje u kojem tokom detoksikacije od opojnih sredstava dobijate i fizioterapiju uz koju ćete se lakše vratiti na pravi životni put ali i bolje podneti proceduru.

Fizioterapija klinika VIP Vorobjev

Fizioterapija na klinici VIP Vorobjev

Na našoj klinici VIP Vorobjev veliku pažnju poklanjamo svim činiocima u procesu do ozdravljenja. Jedan od njih je svakako i fizioterapija.

Kod zavisnika od supstanci organizam je često poremećen na više načina, pa je potrebno stimulisati sve nivoe funkcionisanja radi postizanja dobrih rezultata. Takođe je potrebno naći adekvatnu zamenu za nezdrav način života i ponuditi dobru alternativu.

Naš tim čine stručnjaci kojima je imperativ ozdravljenje pacijenata i koji su maksimalno posvećeni svom poslu. Naši fizioterapeuti će se sa zadovoljstvom pobrinuti za Vas i olakšati Vam put do ozdravljenja.

Limfna drenaža

Naše telo ima prirodni odbrambeni mehanizam protiv spoljašnjih i unutrašnjih otrova i toksina. Važnu ulogu u odbrani organizma igra i Iimfni sistem. Kada se utiče na ovaj sistem, može se znatno poboljšati efekat detoksikacije i smanjiti period oporavka organizma.

Limfna drenaža je efektan i moderan metod masaže koji pospešuje prirodni tok limfe kroz telo i pomaže da se stvori i održava balans između protoka krvi i limfnog sistema.

Pomoću aparata BTL efikasno se otklanjaju simptomi „teških, umornih nogu" i pojačava se efekat detoksikacije. Pacijentu se vraća snaga i energija, a pojavljuje se i prijatan osećaj u telu.

Transkranijalna stimulacija

Transkranijalna električna nervna stimulacija je jedna od metoda koje koriste fizioterapeuti kako bi ublažili i lečeili posledice upotrebe supstanci koje izazivaju zavisnost. T.E.N.S. uređaj koristi struju niske voltaže za stimulaciju nervnih završetaka i oslobađanje endorfina - kod sistema koji su teško oštećeni prilikom konzumiranja različitih supstanci. Na osnovu zdravstvenog stanja pacijenta, fizioterapeut određuje najbolji protok (konstantan ili sa kratkim pražnjenjem) struje za opuštanje pacijenta.

Ultrazvučna - SMART Terapija

Ultrazvuk je metoda visoke frekvencije zvučnih talasa, koju ljudi ne mogu čuti, uz pomoć koje se stimuliše tkivo ispod površine kože. Ultrazvuk se prenosi preko aplikatora koji je u direktnom kontaktu sa pacijentovom kožom. Kako bi se smajilo trenje i poboljšao protok ultrazvučnih talasa koristi se gel. Ultrazvuk se koristi za ublažavanje: bola, upala, iritacija. Ubrzava i olakšava detoksikaciju i opušta celo telo. SMART terapija je kombinacija ultrazvučne, elektro, magnetne i laserske terapije. Nizak nivo laserske terapije obnavlja tkivo i smanjuje upale dok ultrazvuk opušta mišiće i nerve. Kontrola bola se uspešno postiže elektro i magnetnom terapijom.

Terapija elektromagnetnog polja

Smanjuje bol i spazam mišića, jer stimuliše rad endokrinih žlezda i hormona (endorfin). Povećava energiju ćelije pa samim tim i organizma, smanjuje otok jer povećava cirkulaciju i transport kroz ćeliju. Smanjuje umor - ubrzava lokalni metabolizam, povećava koncentraciju O2 u tkivima, mozgu i plućima. Terapija elektromagnetnim poljem pomaže kod smanjena umora, nesanice, promene raspoloženja, napetosti, stresa, emocionalne preosetljivosti.

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image