Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Blokator Esperal za lečenje alkoholizma

Esperal ne leči od alkoholizma, ali je moćno sredstvo koje se koristi naporedo sa psihoterapijom, buhevioralnom terapijom i savetodavnom podrškom u procesu lečenja zavisnosti od alkohola. Esperal dejstvo je takvo da njegovim prisustvom u organizmu, konzumacija alkohola postaje veoma mučno iskustvo, a to iskustvo stvara gađenje i otpor prema alkoholu.

Blokator za alkohol Esperal

Šta je Esperal

Esperal je lek koji se koristi kao pomoćno sredstvo u lečenju zavisnosti od alkohola. Esperal je, zapravo, prodajno ime za disulfiram, alkoholni blokator koji blokira enzime zadužene za preradu alkohola i pri unošenju i najmanje količine alkohola u organizam, pod dejstvom disulfirama, javlja se niz neprijatnih simptoma, kao što su glavobolja, mučnina, povraćanje, tahikardija i sl. Esperal ima za cilj da odvrati pacijenta od konzumacije alkohola i razvije gađenje prema njemu i na taj način olakša proces lečenja i pomogne u apstinenciji dok pacijent ne stekne samopouzdanje i jaku samokontrolu.

Esperal implantati u lečenju alkoholizma

Esperal implantat se u terapiji alkoholizma pokazao kao mnogo efikasniji nego Esperal tablete. Tablete zahtevaju redovno uzimanje pa se javlja nekoliko ključnih problema. Pre svega, pacijent ne sme da propušta doze da bi lek bio efikasan što zahteva strogu disciplinu. S druge strane, pacijent ima mogućnost da samoinicijativno prekine uzimanje leka na izvesno vreme i konzumira alkohol. Redovno uzimanje u tom slučaju zahteva nečiji nadzor i kontrolu. Kada se Esperal blokator primeni u vidu implantata, više ne mora da se vodi računa o redovnim dozama, a prekid uzimanja leka je nemoguć bez lekarske intervencije.

Indikacije za ugradnju Esperal implantata

Indikacija za Esperal implantat je dijagnoza hroničnog alkoholizma. Ugradnja implantata je moguća ukoliko ne postoji alergija na disulfiram i ukoliko pacijent ne boluje od hroničnih bolesti, kao što su kardio-vaskularne bolesti, ili psihičkih problema, poput psihoze. Sama ugadnja je brza i laka i ne predstavlja rizik po zdravlje.

Nuspojave Esperala

Kada se Esperal blokator upotrebljava u vidu tableta, disulfiram je neprekidno prisutan u organizmu i reaguje na unos i najmanje količine alkohola. U dodiru sa alkoholom izaziva vrlo neprijatne i mučne simptome koji imaju za cilj gađenje prema alkoholu, kao i stvaranje psihološke barijere za uzimanje alkohola. Esperal lek za alkoholizam u određenim slučajevima može izazvati izvesne simptome čak i kad se ne konzumira alkohol. To mogu biti:

metalni ukus u ustima
svrab
glavobolja
mišićna slabost
zamagljen vid
impotencija

Fizički simptomi

Ukoliko se koriste Esperal injekcija ili tablete, neprijatni fizički simptomi se javljaju pri unosu minimalnih količina alkohola. Zbog toga treba obratiti pažnju na sve proizvode koji se u tom periodu konzumiraju, jer pojedini sadrže alkohol iako to na njima nije posebno naglašeno. Fizički simpotmi koje stvara Esperal u dodiru sa alkoholom su:

mučnina
povraćanje
tahikardija
vrtoglavica
znojenje

Pri unosu većih količina alkohola, Esperal može izazvati:

jake bolove u stomaku
konvulzije
teško disanje
bol u očima i gubitak vida
komu

Psihološki simptomi

Esperal lek za alkoholizam može izazvati i određene psihičke probleme:

zbunjenost
nerazgovetan govor
neuobičajene misli
osećaj nesigurnosti
anksioznost
psihozu

Simptomi ponašanja

Unos alkohola dok se koristi Esperal utiče na promenu ponašanja koja može biti drastična, u smislu pojave teške konfuzije ili psihotičnog ponašanja.

Esperal implantat – kako Vam može pomoći

Esperal implantat je odlična podrška lečenju od alkoholizma. Daleko je bolji i efikasniji od drugih oblika unošenja disulfirama. Esperal lek protiv alkoholizma pruža dodatnu sigurnost da se pacijent neće vratiti alkoholu tokom trajanja lečenja. Osim toga, nema više vođenja računa o redovnom uzimanju doza, niti mogućnosti za manipulaciju.

Može li implantat za alkoholizam da izleči zavisnost?

Esperal implantat je dodatna mera zaštite od vraćanja u zavisnost od alkohola. Pošto Esperal injekcija nije lek, ne može da izleči zavisnost, ali njegovo dejstvo znatno uvećava šanse za izlečenjem kroz psihoterapiju, bihevioralnu terapiju i ostale programe podrške. Brojni korisnici koji su se uspešno izlečili od alkoholizma svedoče o moći ovog blokatora i višestrukoj koristi koju ima u lečenju.

Efikasnost lečenja zavisnosti od alkohola lekom Esperal

Esperal lek, iako samo pomoćno sredstvo u bori protiv alkoholizma, u praksi se pokazao vrlo efikasnim u odvraćanju pacijenata od konzumiranja alkohola. Najefikasniji je kada se primenjuje u vidu implantata, ali i Esperal tablete imaju dobro dejstvo ukoliko ih pacijent uzima odgovorno i redovno.

Uklanjanje Esperal implantata

Esperal implantat nije potrebno uklanjati iz organizma posebnim procedurama. Nakon isteka višegodišnjeg roka trajanja, Esperal dejstvo prestaje, a implantat se sam razlaže i nestaje iz organizma.

Cena ugradnje preparata Esperal

U doba ubrzanog razvoja tehnologije, cene medicinskih pomagala i preparata postaju sve povoljnije. Kada je u pitanju Esperal cena je takođe sve pristupačnija. Ako razmišljate da ugradite Esperal implantat, preporučujemo Vam da nas posetite ili kontaktirate naše medicinske savetnike koji će ljubazno odgovoriti na svako Vaše pitanje i uputiti Vas u troškove ugradnje implantata.

Doktori

Doktori na našoj klinici su izuzetni stručnjaci upoznati sa najsavremenijim dostignućima u lečenju svih bolesti zavisnosti, pa i alkoholizma. Pored toga što će Vam pružiti iskrenu podršku i razumevanje, pronaći će vid terapije i lečenja koji najviše odgovara vašoj ličnosti i vašim potrebama. Dolaskom na našu kliniku, dobićete sve što Vam je potrebno da se uspešno izlečite i ponovo sigurno i slobodno zakoračite u život. Ukoliko želite da kod nas ugradite Esperal implantat, budite uvereni da ćete biti u sigurnim rukama i dobiti implantate vrhunskog kvaliteta.

Patenti i sertifikati

Na Klinici Dr Vorobjev zavisnost od alkohola se leči najsavremenijim i provereno uspešnim metodama. To dokazuju i mnoge nagrade koje smo dobili za svoj doprinos u oblasti lečenja bolesti zavisnosti. Posebno smo ponosni na nagrade Rose of Paracelsus i Zlatnu nagradu za kvalitet dobijenu u Njujorku.

Recenzije

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image