Informacije od 07.30h do 15.30h Ponedeljak – Nedelja od 00h do 24h

Magnetno polje

Magnetoterapija se koristi kao pomoćno sredstvo u lečenju zavisnosti od alkohola i narkotika.

Terapija magnetnim poljem

Razne studije potvrđuju da magnetoterapija pozitivno utiče na opšte zdravstveno stanje zavisnika. Poboljšava njegovo metalno i fizičko stanje, tako što:

jača imunitet
vraća vitalnost
regeneriše ćelije
stimuliše proizvodnju endorfina i serotonina
ublažava stres
smanjuje žudnju za alkoholom i narkoticima
poboljšava funkcionisanje kardiovaskularnog sistema

Može se pouzdano tvrditi da magnetoterapija kod oko 70% pacijenata dovodi do veoma vidnih poboljšanja. Zato je terapija magnetnim poljem jedna od metoda koje se često koriste u procesu lečenja alkoholizma i drugih bolesti zavisnosti.

Šta je terapija magnetnim poljem

Magnetoterapija je primena energije elektromagnetnog polja u terapijske svrhe. To je bezbedna i veoma efikasna metoda koja se prvenstveno koristi za otklanjanje bolova, upala, regeneraciju tkiva, ali je njeno dejstvo mnogo šire i magnetoterapija se uspešno primenjuje i za brojna druga stanja. Njeno primarno dejstvo jeste rehabilitacija organizma od raznih povreda i bolesti.

Vrste magnetne terapije i njihova upotreba

Magnetometerapija se primenjuje na dva načina. Postoje:

statička magnetoterapija – primenjuje se pomoću magneta koji su pričvršćeni za određeni deo tela i deluju na njega. Magneti deluju na mesto na koje su postavljeni i mogu se nositi duži vremenski period. Mogu se upotrebljavati u kućnim uslovima.

elektromagnetna terapija – terapija pomoću aparata koji stvara elektromagnetno polje koje deluju isceljujuće na organizam. Terapija se primenjuje u ordinacijama koje poseduju ovaj aparat i odvija se pod nadzorom lekara.

Indikacije za terapiju magnetnim poljem

Kada je u pitanju magnetoterapija indikacije za njenu upotrebu su brojne. U širem smislu, koristi se kod pacijenata kod kojih su dijagnostikovani:

osteoartroza
artritis
spondiloza
sinusitis
astma
dermatitis
glavobolje
miaglije
neuralgije
dijabetes
hronični umor

Kontraindikacije za magnetoterapiju

Magnetoterapija je izuzetno bezbedna i efikasna metoda lečenja, ali postoje stanja i situacije u kojima se ne sme primenjivati. Magnetoterapija kontraindikacije su:

ugrađeni uređaji (pejsmejkeri, implanti, metalne pločice, šrafovi)
tumori
epilepsija
akutna febrilna stanja
tuberkuloza
trudnoća

Magnetoterapija se takođe ne primenjuje na deci.

Terapija magnetnim poljem (Magnetoterapija)

Kako se izvodi procedura terapije magnetnim poljem

Terapija u kojoj se koristi magnetno polje se izvodi tako što se na određene delove tela deluje pomoću uređaja koji stvara elektromagnetno polje. Najsavremeniji aparati rade po principu fokusiranog magnetnog polja i koriste magnete velike snage. Magnetno polje deluje na atome i molekule u telu i vraća njihovo magnetno polje u ravnotežu poboljšavajući tako zdravstveno stanje pacijenta. Kada je u pitanju magnetoterapija delovanje je gotovo trenutno, a osobe osećaju olakšanje i nalet energije nakon procedure.

Trajanje postupka

Dužina trjajanja terapije, kada je magnetoterapija u pitanju, zavisi od razloga njene primene tj. bolesti koja se tretira. Uobičajeno, terapija traje oko 30 minuta i zahteva redovnu primenu u malo dužem vremenskom periodu da bi se osetili prvi efekti.

Kako se pripremiti pre procedure

Magnetoterapija je jednostavna procedura koja ne zahteva neku posebnu pripremu.

Vreme oporavka posle terapije

Nakon terapije magnetima, pacijent može odmah da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. Magnetoterapija obično ne izaziva nikakve efekte koji bi zahtevali oporavak. Mogu se retko javiti određene nuspojave, poput mučnine ili vrtoglavice, ali i one traju vrlo kratko.

Efekti terapije magnetnim poljem

Magnetoterapija deluje na ljudski organizam tako što regeneriše tkivo, poboljšava snabdevanje ćelija kiseonikom, poboljšava cirkulaciju, reguliše krvni pritisak, pozitivno utiče na nervni sistem, pozitivno utiče na endokrini sistem tako što stimuliše lučenje endorfina i serotonina, pomaže u uklanjanju simptoma stresa i hroničnog umora.

Potencijalne prednosti terapije magnetnim poljem: kakvi se rezultati mogu postići u lečenju zavisnosti od droga i alkohola

Postoje dokazi da je magnetoterapija veoma efikasna kao pomoćno sredstvo u lečenju bolesti zavisnosti. Uspešno ublažava žeđ za alkoholom ili narkoticima, kao i depresiju nakon prestanka konzumiranja alkohola i narkotika, bez ikakvih nuspojava.

U lečenju bolesti zavisnosti, magnetoterapija se pokazala uspešnom kod tretiranja:

insomije
glavobolja
iscrpljenosti i slabosti
poremećaja pažnje
smanjenih intelektualnih sposobnosti
emocionalne nestabilnosti
depresivnih stanja

Očigledno je da primena magnetoterapije može znatno ublažiti posledice koje prestanak konzumacije alkohola i narkotika izaziva kod pacijenta i na taj način olakšati i ubrzati njegov oporavak.

Cena terapije magnetnim poljem

Ukoliko ste zainteresovani za terapiju magnetnim poljem na našoj klinici, molimo Vas da kontaktirate naše medicinske savetnike koji će Vas uputiti u sve pojedinosti, kao i očekivane troškove lečenja.

Lekari

Naši lekar su izuzetno stručni i obučeni za rad sa najsavremenijim uređajima koji se primenjuju u terapiji magnetima. Izuzetno su ljubazni i predusretljivi pa možete biti sigurni da ćete biti u potpunosti upućeni u proceduru lečenja. Neprekidno se usavršavaju i prate trendove u ovoj oblasti. Budite uvereni da ćete na našoj klinici biti u sigurnim rukama.

Patenti i sertifikati

O uspešnosti naše klinike svedoče i brojne nagrade i sertifikati koje smo dobili u zemlji i inostranstvu. Posebno smo ponosni na priznanja koja svedoče o našem doprinosu u unapređivanju lečenja bolesti zavisnosti poput Zlatne nagrade dobijene u Njujorku.

Recenzije

Izaberite program za oporavak od zavisnosti

image