Bezbolna detoksikacija garantuje maksimalne rezultate za lečenje zavisnosti od heroina.

Upotreba droga oduvek je prisutna u čovečanstvu. Međutim, danas je poprimila razmere epidemije. Što potvrđuje i podatak da u svakom minutu oko 14 odsto svetske populacije koristi neku ilegalnu psihoaktivnu supstancu.

Razlozi za ovo alarmantno povećanja su različiti. Pre svega, ogledaju se u činjenici da proizvodnja narkotika poslednjih godina beleži rekordni nivo. Pa su oni postali lako dostupni svakom, bez obzira na finasijsku situaciju. Takođe, mišljenje da postoji razlika između lakih i teških droga stvorila je novi oblik, tzv. vikend konzumiranja koje je popularno među poslovni ljudima. Dok je ekspirementisanje sa psihoaktivnim supstancama postalo trend kod mlađih generacija.

Razvoj društva doveo je i do promene u popularnosti droge. Te je marihuanu smenio heroin po broju registrovanih slučajeva. S obzirom da je u pitanju veoma opasan narkotik lečenje zavisnosti je jedini način da se otkloni problem, a prvi korak u njemu jeste bezbolna detoksikacija.

Zašto je važna bezbolna detoksikacija kod zavisnosti od heroina

Konzumiranje heroina utiče na celokupno zdravlje. Heroin stvara probleme i u centralnom nervnom sistemu. 

kako nastaviti život posle lečenja od bolesti zavisnosti Klinika VIP DR Vorobjev 2
I način unosa heroina razvija određene tegobe. Heroin se može u organizam uneti ušmrkavanjem, intravenoznim putem ili, čak, pušenjem. Tako ušmrkavanje izaziva krvarenje iz nosa, probleme sa gutanjem, promuklost i hronično curenja nosa. Dok je rizik od HIVa i hepatitisa C velik kod intravenskih korisnika.

Takođe, zloupotreba heroina može dovesti do razvijanja raznoraznih bakterijskih infekcija, kao i probleme sa srcem i srčanom ovojnicom. Dugotrajno konzumiranje heroina u velikom broju slučajeva dovodi i do opstipacije, gubitka apetita i telesne težine, pa čak i do sterilnosti. Međutim, ubedljivo najštetnija posledica zloupotrebe heroina jeste razvitak bolesti zavisnosti. 

Da bi se sprečio dalji napredak posledica zloupotrebe heroina neophodna je bezbolna detoksikacija.

Koje su prednosti bezbolne detoksikacije?

Bezbolna detoksikacija predstavlja čišćenje organizma od heroina. Ujedno, njome se eliminišu negativni efekti apstinencijalne krize. Pa je uspostavljenje narušene ravnoteže znatno lakše za pacijenta.

tretman lečenja zavisnosti od kokaina klinika VIP Vorobjev 2
Bezbolnom detoksikacijom ostaje zaštićen vaš nervni sistem. Samim tim, osigurano je optimalno zdravlje čitavog organizma.

Zapravo, bezbolna detoksikacija je vaša šansa za život. Jer, heroin je uzrok čak tri četvrtine smrti kod bolesti zavisnosti. Obično je izazvana predoziranjem ili posledicama dugotrajne upotrebe.

Mada nije isključeno da nastane usled neadekvatnog lečenja.

Da li bezbolna detoksikacija može da se obavi u kućnim uslovima?

Iako narkomanija razara porodicu predrasude još uvek postoje. Zbog toga mnoge porodice nastoje da, bez profesionalne pomoći, u kući obave proces detoksikacije. Ne samo da lečenje na taj način neće biti uspešno, već može da dovede do fatalnog ishoda.

Bezbolna detoksikacija je bezbedna samo ukoliko se sprovodi u kontrolisanim bolničkim uslovima i pod stalnim medicinskim nadzorom. Upravo takve uslove pruža klinika VIP Vorobjev, izdvajajući se od ostalih po najsavremenijim metodama lečenja zavisnosti.

Na osnovu dijagnostike psihičkog i fizičkog stanja stručni tim svetski priznatih lekara i psihijatara određuje koji program bezbolne detoksikacije je najbolji za pacijenta. Pri čemu se koriste razne metode – ultra rapidna detoksikacija, neuro jet terapija (N.E.T.), farmakoterapija.

Inovativne metode lečenja 

Pored jedinstvenih metoda lečenja, koje daju brze i maksimalne rezultate, kliniku VIP Vorobjev karakterišu i luksuzno opremljene sobe. Svesni smo da je podrška najbližih glavni pokretač borbe, pa je obezbeđen smeštaj i vašim najmilijim dok traje lečenje. Dok su za trenutke opuštanja na raspolaganju teretana, bazen i jacuzzi.

klinika vip dr vorobjev

Klinika VIP Vorobjev misli i na bezbednost svojih pacijenata – počev od besplatnog prevoza sa aerodroma ili autobuske stanice, pa do dvadesetčetvoročasovnog obezbeđenja objekta.
Ne dozvolite da heroin određuje vaš život, potražite pomoć u klinici VIP Vorobjev. A mi vam garantujemo potpunu rehabilitaciju i resocijalizaciju.

Ostavite komentar