Detoksikacija od heroina je važan korak za lečenje zavisnika.

Heroin je najstarija poznata psihoaktivna susptanca. Još su Sumeri konzumirali mak, iz kog se dobija heroin. Kakav početni efekat donosi ukazuje i sam naziv, jer u bukvalnom prevodu sa njihovog jezika, ima značenje – “sreća”.

Magičnu moć maka priznavali su i drevni Egipćani. Dok su ga Grci koristili kao lek. Ovo svojstvo zadržano je i u narednim vekovima. Naime, krajem 19. veka heroin je zvanično ušao u medicinsku upotrebu, pa je farmaceutska kuća Bayer počela sa proizvodnjom istoimenog leka koji je prepisivan kod bola, kašlja i prehlade.

Međutim, početkom 20. veka heroin je pokazao svoje pravo lice, pa je 20-ih godina svrstan u ilegalne supstance. Nažalost, ovo saznanje nije promenilo svest kod korisnika. Naprotiv! Iz decenije u deceniju broj registrovanih slučajeva je rastao neverovatnom brzinom, tako da danas, zavisnost od heroina ne poznaje granice, društvene slojeve, rase, pol, pa ni godine starosti.

Prema podacima Ujedinjenih nacija samo u prošloj godini više od 14 miliona ljudi je konzumiralo heroin. Dok je kod 7 od 11 korisnika zavisnost od tableta prouzrokovala njegovu upotrebu, što potvrđuje činjenicu da je heroin globalni problem modernog društva, koji ima veliku sposobnost prilagođavanja.

Iako su podaci zaista zabrinjavajući detoksikacija od heroina na klinici VIP Vorobjev može da pobedi ne samo fizičku, već i psihičku zavisnost od ove opake supstance.

Detoksikacija od heroina sačuvaće vaše zdravlje!

Heroin nije samo najstariji, već i najopasniji narkotik. Razlog za to jeste stepen nečistoće, odnosno ova supstanca se pre prodaje meša sa drugim. Najčešće su to šećer, mleko u prahu i paracetamol. Mada nije redak slučaj da se dodaju opasni sastojci kao što su kreč, mišomor i prašak za pranje.

S obzirom da korisnici nikada ne mogu da znaju šta tačno unose, opasnost od predoziranja je velika. Takođe, posledice dugogodišnje upotrebe svake godine donesu preko 8.000 smrtnih slučajeva.

Prva na udaru, svakako, je jetra, pa su hepatitis B i C, kao i ciroza jetre karakteristične bolesti osoba koje koriste heroin. Zatim dolazi do oštećenja želuca, pankreasa, bubrega, pluća i srca. Da bi se ubrzo stvorili uslovi za razvoj apcesa mozga i aneurizme koji vode ka moždanom udaru. Ne treba zanemariti ni teška oštećenja kognitivnih funkcija i probleme sa koncentracijom i pamćenjem.

Bezbolna detoksikacija od heroina na klinici VIP Vorobjev

Proces povlačenja je različit kod svake osobe. Zavisi, pre svega, od dužine upotrebe i količine, tj. od stepena zavisnosti. Međutim, detoksikacija od heroina pokazuje karakteristične simptome. Mučnina, povraćanje, preznojavanje, pojačani puls, povišeni krvni pritisak, grčevi u stomaku, groznica, jaki bolovi u mišićima, spazam nogu, samo su neki od znakova apsinencijalne krize. Pored fizičkih tegoba, javljaju se i psihičke – promena raspoloženja, depresija, anksioznost i strah.

Navedeni simptomi naročito su izraženi kod samostalnog čišćenja organizma. Upravo su oni jedan od glavnih uzroka recidiva. Ni klasična detoksikacija od heroina ne garantuje izlečenje. Iako se vrši pod medicinskim nadzorom u pitanju je supstitucioni program. Ne samo da je ovaj proces dug i mukotrpan, već se može javiti zavisnost od metadona, buprenorfina i drugih lekova koji se koriste za ublažavanje simptoma detoksikacije.

lečenje alkoholičara Klinika VIP Vorobjev 1

Srećom, razvijene su savremene metode lečenja bolesti zavisnosti, koje se primenjuju i kod nas na klinici VIP Vorobjev. Zahvaljujući ultra rapidnoj detoksikaciji čišćenje organizma je brzo i bez ikakvih negativnih simptoma apsinencijalne krize. Te je ovo jedinstvena, bezbolna detoksikacija od opijata.

Procedura se odvija pod anestezijom, što znači da se oslobađanje od štetne materije odvija u snu. Samim tim, pacijent ne oseća nikakvu bol ili nelagodnost. Na taj način sačuvana je energija organizma za nastavak lečenja.

Detoksikacija od heroina na klinici VIP Vorobjev se izvodi u strogo kontrolisanim uslovima

Vrhunski tim svetski priznatih lekara i psihoteraputa na klinici VIP Vorobjev neguje individualni pristup. Program lečenja je prilagođen samom pacijentu i odvija se pod stalnim nadzorom, čime je sprečen rizik od bilo kakvih tegoba prilikom detoksikacije, ali i u drugim fazama lečenja.

Pored najmodernije opreme, VIP Vorobjev je luksuzna klinika za odvikavanje. Svaka soba je opremljena vrhunskim nameštajem, LCD televizorom sa kablovskom televizijom, besplatnim internetom i klima uređajem. Da bi lečenje bilo što prijatnije obezbeđen je boravak i najbližim članovima porodice, dok su u časovima odmora na raspolaganju teretana, bazen i jacuzzi.

Dnevni boravak

Klinika VIP Vorobjev može se pohvaliti i izuzetnom diskrecijom, kao i potpunom brigom za svakog pacijenta, koja počinje organizovanim dočekom na aerodromu ili autobuskoj stanici.

 

Ostavite komentar