Kako se izlečiti od alkohola? Pitanje koje postavi svaka osoba kada shvati da joj je potrebno lečenje alkoholizma.

Alkoholna pića su najrasprostranjenija supstanca u modernom društvu. Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja u jednom trenutku svog života nije okusila kap nekog pića. Sa njim se opuštamo nakon stresnog dana na poslu, noćni provod je zanimljiviji uz koju čašicu. On “leči” nervozu pred važan događaj i daje dozu samopouzdanja stidljivim osobama, dok je tužnima važan izvor utehe.

Alkohol ima moć da nas ugreje zimi i rashladi tokom vrelih letnjih dana, a u pojedinim situacijama pomaže pri lakšem varenju hrane.

Međutim, problem nastaje kada se bezazleno ispijanje pretvori u strast, kojoj ne možemo da se odupremo. Tada, alkohol počinje da vlada našom psihom i ponašanjem, kao i svim aspektima života.

Alkoholizam u porodici je sve češći problem u društvu, pri čemu su deca najveće žrtve zavisnosti. Naime, prema istraživanju svako 10. dete živi sa roditeljem koji se opija, dok je kod 140 miliona ljudi razvijena hronična zavisnost.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije, klinika VIP Vorobjev vam daje odgovor na pitanje: “kako se izlečiti od alkohola?”.

Kako se izlečiti od alkohola? Suočite se tegobama

Pre nego što se upustite u razmatranje: ”kako se izlečiti od alkohola” morate shvatiti zašto je važno da započnete borbu. Pri tome nemojte mešati akutno trovanje alkoholom sa dugoročnim konzumiranjem, jer su posledice alkoholizma mnogo teže.

posledice alkoholizma klinika VIP Vorobjev 2

Preterana upotreba pića, najpre, utiče na jetru. Usled oslabljene funkcije dolazi do opterećenja koje vodi ka ozbiljnoj bolesti – cirozi jetre. Istovremeno, smanjuje se elastičnost krvnih sudova, što za posledicu ima pojavu hipertenezije i opasnost od nastanka moždanog udara. Dok preterano naprezanje srca stvara probleme sa disanjem i srčane bolesti.

Vremenom, alkohol počinje da šteti ćelijama mozga, pa nastaju promene u ponašanju, pad kognitivnih funkcija, ali i depresija, generalizovana anksioznost i drugi psihički poremećaji. Kao posledica može se prerano javiti i demencija.

Da piće teško narušava kako fizičko, tako i mentalno zdravlje najbolje govori podatak da se pod njegovim uticajem prosečan život čoveka skraćuje i do 15 godina.

 Budite spremni da potražite pomoć porodice

Iako živimo u modernom društvu stid je još uvek prisutan u porodici u kojoj vlada zavisnost. Upravo je zataškavanje problema, pa i prećutno odobravanje, glavna greška. Takođe, osude i kritike mogu biti kontraproduktivne, odnosno mogu da postanu opravdanje za nastavak opijanja.

Umesto krivice i uvreda, vodite iskren razgovor, pun razumevanja, na taj način draga osoba neće negirati problem, već će biti spremna da vam se poveri. Veoma je važno da razgovarate u treznom stanju i nasamo kako biste ostvarili bolji kontakt.

član porodice odbija rehabilitaciju Klinika Vip Vorobjev 1

Ujedno, stavite do znanja da je čitava porodica uz njega, u svakom koraku lečenje, uključujući i zajedničke posete lekaru i psihoterapeutu.

Imajte u vidu da obično jedan razgovor ne može da reši sve, ali morate biti uporni, jer ćete time bližnjeg motivisati da započeti lečenje.

Lečenje alkoholičara na klinci VIP Vorobjev

Izbor pravog centra za rehabilitaciju daje ključni odgovor na pitanje: “kako se izlečiti od alkohola”.

Danas, postoje brojne bolnice, ali savremene metode lečenja bolesti zavisnosti koje se primenjuju na klinici VIP Vorobjev su jedinstvene ne samo kod nas, već širom sveta.

One se zasnivaju, pre svega, na potpuno bezbolnoj i bezbednoj detoksikaciji. Zahvaljujući ovakvom pristupu izbegnuti su svi negativni efekti apsinencijalne krize, kao i pojava alkoholnog delirijuma, dok se pomoću regenerativne metode vrši zaštita funkcija mozga i obnavljaju organi oštećeni alkoholom.

I u pogledu otklanjanja žudnje klinika VIP Vorobjev je prepoznatljiva, posebno se izdvaja tretman Ibogainom. U samo jednoj terapiji ove prirodne supstance postižu maksimalne rezultate, tj. eliminišu psihičku zavisnost i uspostavljaju ravnotežu neurotransmitera. Dodatna prednost jeste da ne postoji rizik od razvoja novog oblika zavisnosti, niti od pojave recidiva.

Vip Vorobjev - lečenje psihičkih problema

Vrhunski tim lekara i psihoterapeuta koji su cenjeni u svetu i najučinkovitije metode lečenja prate i najbolji uslovi boravka. VIP Vorobjev je luksuzna klinika za odvikavanje. Moderno opremljene sobe pružaju sav potrebni kofmor ne samo vama, već i članovima vaše porodice, dok su sigurnost i privatnost tokom lečenja zagarantovani.

Da bi boravak na klinici bio prijatniji hrana se priprema isključivo po zahtevima pacijenata, a na raspolaganju su i teretana, bazen i jacuzzi.

Ostavite komentar