Regenerativne metode su značajne za lečenje zavisnosti.

Upotreba droga i drugih psihoaktivnih supstanci nosi ozbiljne posledice. Zapravo, svaki oblik bolesti zavisnosti obuhvata tri nivoa – fizički, psihički i socijalni. Bezbolna detoksikacija od opijata koja se primenjuje na klinici VIP Vorobjev omogućuje da se u roku od dva do tri dana telo fizički očisti od droge.

Zahvaljujući najsavremenijim metodama lečenja psihičke zavisnosti uspešno se otklanja opsesivna želja za ponovnim uzimanjem narkotika. Dok se značaj psihoterapije, kao i puna podrška nakon lečenja, u najvećoj meri ogledaju na socijalnom nivo. Njima se pacijent vraća zdravom načinu života.

Da bi svaki od ovih koraka bio uspešan, tj. izlečenje potpuno, neophodno je ojačati imuni sistem i uništenom organizmu dati energiju potrebnu da se izbori sa zavisnošću. Upravo to obezbeđuju regenerativne procedure.

Regenerativne metode

Kao posebna oblast, regenerativna medicina primenom dostignuća u molekularnoj biologiji i inžinjeringu stimuliše tkiva i organe. Pa oni sami postaju mehanizmi “popravke” tela.

Koje su regenerativne metode najznačajnije kod bolesti zavisnosti otkriva vam klinika VIP Vorobjev.

Regenerativne metode koje aktiviraju neuronske aktivnosti

Još 70-ih godina prošlog veka razvijeni su preparati učinkovitiji i sa manje bočnih efekata. Upravo se na njima zasniva neurometabolička terapija.

Naime, primenom peptida, aminokiselina, nukleozida, lipida, oligosaharida i mikroelemenata pojačava se sinteza i iskorišćenost kiseonika i glukoze. Te deluju ne samo na centralni nervni sistem, već i na ćelije krvi i drugih organa.

Na taj način dolazi do pozitivnog efekta na pamćenje, govor, rasuđivanje, koncentraciju i sposobnost učenja. Zatim, razvija se bolji imuni sistem tako da nestaje osećaj slabosti, malaksalosti i iscrpljenosti. Istovremeno, otklanjaju znaci stresa, uznemirenosti i razdražljivosti. Terapija ima i jak antidepresivni uticaj, razvijajući kod pacijenata motivaciju za pronalaženje rešenja problema na koji nailaze.

Zbog ovog širokog delovanja, neurometabolička terapija je osnova u lečenju bolesti zavisnosti i psihičkih poremećaja. Primenu je našla i u mnogim drugim granama – imunologiji, oftalmologiji, ginekologiji, kao i kod lečenja unutrašnjih i hirurških bolesti.

Prvi rezultati vidljivi su neposredno nakon jednog tretmana, što je jedna od prednosti ove metode.

Regenerativne metode detoksikacije

Plazmafereza predstavlja bezbolnu, a maksimalno efikasnu metoda čišćenja krvi. Njome se odstranjuju pojedini sastojci plazme ili krvne stanice kako bi se otklonile štetne materije. Ujedno, smanjuje se rizik od pojave delirijum tremensa i psihotičnih poremećaja.

Regenerativne metode

Ovom regenerativnom metodom podstiče se proizvodnja novih, mladih ćelija u organizmu. Samim tim, jača imuni sistem i aktivnost T-limfocita za borbu protiv virusa i bakterija.

Zapravo, plazmaferezom poboljšava se ne samo unutrašnje, već i spoljašnje stanje organizma.

Lasersko čišćenje krvi je procedura u kojoj je krv izložena niskom nivou crvenog svetla. Laser usmerava svetlosnu energiju u ćelije tela. Ćelije, zatim, pretvaraju ovu energiju u hemijsku energiju neophodnu za prirodno lečenje i ublažavanje bolova.

Laser, takođe, omogućava da fotoni uđu u tkivo i apsorbuju se u mitohondrijima ćelija gde se oblikuju u elektromagnetnu energiju. Time se pospešuje metabolizam, razvija mišićno tkivo i kolagen, poboljšava cirkulacija krvi, ubrzava zarastanje rana i stimuliše nervni i imuni sistem.

Oxyven 

Oxyven terapija predstavlja prirodnu detoksikaciju organizma zasnovu na primeni malih količina kiseonika. Tretman je razvio nemački neurolog Dr med Regelsberger na osnovu višegodišnjeg istraživanja u primeni kiseonika u terapijske svrhe.

Regenerativne metode

Upotreba kiseonika dovodi do intenzivnijeg krvnog protoka i stvaranja antitrombotskog hormona Prostaciklin. Rezultat toga je jaka vaskularna dilatacija u celokupnoj strukturi kojom se ubrzava zarastanje rana, oporavak perifernih nerava, regeneriše jetra i jača otpornost organizma.

Magnetno polje i spark talasi

Magnetoterapija je jedna od najstarijih metoda lečenja. Upotreba magnetnog polja potiče još od starih Egipćana 3600. godine pre Nove ere.

Ova regenerativna metoda ima višestruko dejstvo na ljudski organizam. Utvrđeno je da magnet ima pozitivni efekat na cirkulaciju, poboljšava metabolizam, krvni pritisak i imunitet. Njegovom primenom stimuliše se proizvodnja endorfina i serotonina, pa se ublažavaju stres i depresivna stanja.

S obzirom da magnetno polje blokira osećaj bola čini sastavni deo lečenja bolesti zavisnosti. Pre svega u otklanjanju simptoma apsinencijalne krize. Dok opuštanjem mišića dovodi do dodatnog priliva energije koji je potreban za borbu sa zavisnošću. 

Terapija spark talasima je najučinkovitije lečenje čireva, dekubitisa, velikih rana, teških lezija.

Inovativna metoda razvijena je u Nemačkoj. Upotrebom specijalnog MTS aparata aktiviraju se prirodni mehanizmi isceljivanja zahvaćenog tkiva. Pa dolazi do stvaranja kapilarnih krvnih sudova u pogođenim područjima.

Sve regenerativne metode na klinici VIP Vorobjev su individualnog karaktera. To znači da se propisuju nakon detaljne dijagnostike fizičkog i psihičkog stanja pacijenta. Sprovode se pod stalnim nadzorom stručnog medicinskog tima i primenom najsavremenijih, svetskih priznatih uređaja.

Prijatni ambijent prostorija za tretmane, kao i luksuzno opremljene sobe čine lečenje na klinici VIP Vorobjev lakšim i ugodnijim u odnosu na sve druge ustanove.

Naš celokopni program omogućuje ne samo da se oslobodite zavisnosti, već da se osećate preporođeno i spremno da ponovo vodite normalan život.

 

Ostavite komentar