Zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti su put ka rehabilitaciji.

Bolesti zavisnosti su jedan od vodećih globalnih problema savremenog društva. Gotovo da ne postoji kraj u svetu u kome ne “vladaju” kristal met, kokain, heroin, marihuana i druge psihoaktivne supastance. Posebno su mlađe generacije podložne njihovoj upotrebi. Ne treba zanemariti ni alkoholizam kod tinejdžera, koji je, zapravo, odskočna daska za teže oblike zavisnosti.

Međutim, upotreba droga u 21. veku nije rezervisana samo za mlade. Sve više među zrelim, odraslim ljudima preovladava mišljenje da postoji razlika između lakih i teških droga. Samim tim, smatraju da “rekreativno” vikend konzumiranje ne može da dovede do hronične zavisnosti. Drugi, pak, nezadovoljni sopstvenim životom spas od surove realnosti traže u opijatima, mada poslednjih godina veliki udeo ima i zavisnost od tableta među ljudima zrelih godina.

Nažalost, samo jedna od 10 osoba je svesna svog problema, pa je spremna da krene na lečenje zavisnosti. Zahvaljujući klinici VIP Vorobjev, na kojoj se primenjuju savremene metode lečenja bolesti zavisnosti oporavak ne samo da je bezbolan, već i u značajno meri brži i lakši. Ipak, proces izlečenja u velikoj meri zavisi i od promena samog načina života.

Koje zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti imaju najvažniji uticaj otkriva vam klinika VIP Vorobjev.

Zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti polaze od ishrane

Psihoaktivne suptance utiču na smanjenje apetita, dovodeći do naglog gubitka telesne težine. Mršavljenju doprinosi i jaka psihička zavisnost. Tako da osoba zanemaruje potrebu za hranom i pićem, jer joj je zadovoljenje žudnje za novom dozom primarni cilj.

Upravo zbog toga uvođenje pravilne ishrane i redovnih obroka je prvi korak kada su u pitanju zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti. Njima se jača imuni sistem i dobija potrebna energija, pa je organizam spremniji da se izbori sa svim tegobama koje oporavak donosi.

Hranjive materije utiču i na mentalno zdravlje, doprinoseći boljem raspoloženju. Istovremeno, otklanjaju problem sa spavanjem, stres, depresiju i anksioznost koje su posledice bolesti zavisnosti.

Zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti obuhvataju redovnu fizičku aktivnost

Zajedno sa pravilnom ishranom dolazi i redovno vežbanje. Trčanje, plivanje, joga, pa i obična šetnja  “popravljaju” štetu nastalu dugotrajnim izlaganjem drogama i alkoholu. Ne samo da jača telo, već prilikom bilo koje fizičke aktivnosti se oslobađa endorfin, koji je ranije bio pod uticajem psihoaktivne supstance. Na taj način se uspostavlja prirodna ravnoteža lučenja hormona sreće.

Zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti

Sa postizanjem fizičke forme raste i samopouzdanje, čime je olakšan povratak kontrole nad poslovnim i društvenim životom.  

Imajući u vidu koliki značaj ima fizička aktivnost za lečenje zavisnika u okviru klinike VIP Vorobjev nalaze veliki bazen i moderno opremljena teretana.

Budite okruženi ljudima koji imaju zdrave poglede na život

Zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti podrazumevaju i zdravu sredinu. Odnosno, ljude sa pozitivnim stavom i pravim shvatanjima. Oni vas mogu motivisati da i sami promenite način razmišljanja i podstaknuti vas da donosite prave odluke.

Naravno, polaznu osnovu u resocijalizaciji ima porodica, pa su aktivno učešće svih članova u porodičnim terapijama i puna podrška nakon lečenja glavni koraci tokom oporavka

Zdrave navike u lečenju bolesti zavisnosti

Nemojte da dozvolite da život prolazi pored vas, oslobodite se zavisnosti. Tim lekara i psihoterapeuta klinike VIP Vorobjev sa svojim višedecenijskim iskustvom vam može pomoći. Jedinstvene terapije, kao što su bezbolna detoksikacija, plazmafereza, Ibogain daju brže i bolje rezultate u odnosu na klasični vid lečenja, pa su učinili ovu kliniku priznatom širom sveta. Što potvrđuje i međunarodna nagrada za kvalitet (International Quality Summit) u zlatnoj kategoriji.

Najsavremeniju medicinsku opremu prati i moderan, luksuzni smeštaj koji je u rangu hotela sa 5 zvezdica. Prostrane sobe pružaju sav potrebni komfor i privatnost, kao i mogućnost boravka najbližeg člana porodice tokom lečenja. Dok su obroci pripremljeni od strane kvalifikovanih kuvara, uz poštovanje želja, režima ishrane i verskog opredeljenja samih pacijenata.

Ostavite komentar