Zavisnost od droga uništava život zavisnika ali i njegove porodice. Ova razarajuća zavisnost pretnja je svemu što ste godinama stvarali ali uz našu stručnu pomoć stvari se mogu popraviti.

Droga odvlači porodicu na dno

Kada otkrijete da su vaši najmiliji zavisnici od droge, prvo nastupa šok, neverica, zatim tuga, zabrinutost i očajanje.

Potpuno razumemo kako se osećate jer su to zaista veliki potresi koji jako utiču na porodicu. Do juče je to bilo dobro dete, dobar partner, dobar roditelj a onda se situacija preokrenula bukvalno preko noći. Droga zaista može da odvuče ljude na dno, ali ne samo njih, uvek su u pitanju i njihove porodice koje pate i polako tonu s njima.

Vašu patnju je teško izraziti rečima jer vi najbolje znate kako se osećate i kroz šta prolazite. Verovatno se osećate potpuno bespomoćno dok istovremeno imate ogromnu želju da pomognete, ali ne znate kako. Želimo da vas ohrabrimo jer niste sami u nemilim okolnostima koje su vas snašle i možete računati na nas.

Droga uništava porodične odnose

Dobro znamo da se ništa ne može sakriti na ovom svetu i zavisnik od droge ne može večno skrivati svoj problem. Kada to njegovi najbliži otkriju dolazi do uništavanja porodičnih odnosa.

Zavisnik obično odreaguje sa ovakom frazom “samo sam probao, neće se nikad ponoviti” ali to se praktično nikad ne dešava. Zavisnici nisu svesni koliko su zapravo “navučeni” i obmanjuju sebe i druge da su stvari pod kontrolom a zapravo su daleko od toga. Kada ih porodica uhvati drugi put, dolazi do razočaranja i gubitka poverenja.

Poverenje je kao ogledalo, kada se jednom razbije više nikada nije isto. Toga zavisnici nisu svesni i zato iznova povređuju svoje najmilije.

Još jedna tužna činjenica je sklonost porodice da sebe krivi i da smatra da je negde pogrešila. Ovde smo da vam kažemo da niste i da naglasimo negativan uticaj društva i nedostatak kontrole koji bi iskorenio drogu iz naše svakodnevnice.

droga 1

Droga menja mozak zavisnika

Kao što smo malopre spomenuli, nije vaša krivica ako se član vaše porodice počeo drogirati. To je njegova loša odluka koja odvlači u propast i njega i vas. Pa ipak, nije sve tako crno-belo.

Droga dovodi do izmene hemijskih procesa u mozgu koji utiču na misli, emocije i ponašanje ljudi. Oni zatim upadaju u začarani krug droge u kome se vrte i iz koga ne vide izlaz. Neretko kradu pare i upadaju u ilegalne poslove ne bi li došli do novca koji će im pružiti kratak “trenutak slave” i gomilu negativnih posledica.

Kada se desi neki konflikt i upadnete u žučnu raspravu sa zavisnikom, zapamtite da to nisu njegove osobine nego posledice zavisnosti, zato okrivite drogu jer je zapravo ona zajednički neprijatelj kome se može stati na put.

Lečenje zavisnosti od droge na našoj klinici

Znamo da nije lako iščupati se iz kandži droge ali takođe znamo da nije ni nemoguće, a iskustva naših izlečenih pacijenata to potvrđuju. Zaista je potrebno da potražite stručnu pomoć jer pokušaji samostalnog lečenja vode u neuspeh i dovode do novih komplikacija.

Na našoj klinici VIP Vorobjev rade vrhunski stručnjaci koji su pomogli brojnim zavisnicima i njihovim porodicama da izađu iz pakla droge. Ne postoji razlika između lakih i teških droga, sve ih treba ozbiljno shvatiti i tretirati.

Uz našu pomoć, ponovo ćete uspostaviti porodičnu harmoniju i započeti lepši i zdraviji život zajedno sa svojim najmilijima.

 

 

Ostavite komentar