Kokain predstavlja jednu od najopasnijih droga današnjice koja za veoma kratko vreme izaziva zavisnost. Ovaj narkotik veoma štetno utiče na centralni nervni sistem (CNS) postepeno ga razarajući i izazivajući, pored adikcije, i brojne zdravstvene probleme. U neretkom broju slučajeva, usled dugotrajne konzumacije, odnosno zloupotrebe kokaina, kod zavisnika može nastupiti smrt. Upravo iz ovih razloga zavisniku je neophodan medicinski tretman, odnosno tretman lečenja zavisnosti od kokaina

Zavisnost od kokaina jeste izrazito složen problem za koji je potreban kompletan lekarski tretman i nadzor od profesionalaca i stručnog medicinskog osoblja. Pored psihičke i fizičke zavisnosti, ovaj opasan narkotik uvek izaziva medicinske tegobe kod pacijenta. Naime, kokain može prouzrokovati srčani udar, moždani udar, neurološke, respiratorne i stomačne probleme. S druge strane, neke od psihičkih posledica zloupotrebe kokaina su razdražljivost, paranoja, šizofrenija i depresija. Međutim, zavisnost od kokaina u potpunosti je izlečiva

Klinika VIP Vorobjev, pomoću najsavremenije terapije, personalizovanih programa i inovativnih metoda, omogućava vam brz, bezbolan i siguran oporavak od kokainske zavisnosti. Povratak u normalan životni tok vam je, nakon lečenja u našoj bolnici, zagarantovan. 

Tretman lečenja zavisnosti od kokaina u luksuznoj bolnici VIP Vorobjev

Celokupno lečenje od kokaina u našoj klinici podrazumeva više tretmana i terapija. Tu na prvom mestu spada biohemijska restauracija, psihoterapija, farmakologija, ali i poseban režim ishrane.  Osnovni zadatak ovakvog multidisciplinarnog pristupa jeste vraćanje biohemijske ravnoteže u organizmu pacijenta. Cilj medicinskog tretmana u bolnici VIP Vorobjev nije samo sprečavanje dalje konzumacije kokaina, već i potpuna rehabilitacija. Drugim rečima, svim pacijentima, uz individualni pristup i maksimalnu podršku, omogućujemo kompletan povratak u redovne životne aktivnosti. Lečenje zavisnosti od kokaina se u našoj klinici sprovodi u nekoliko faza uz celokupni, dvadesetčetvoročasovni, nadzor vrhunskih lekara i psihologa.

tretman lečenja zavisnosti od kokaina klinika VIP Vorobjev 2

  • Dijagnostika. Prva faza lečenja podrazumeva kompletnu procenu psiho-fizičkog stanja pacijenta. Ovde se sprovode ispitivanja kao što su opšta analiza krvi, urin test, testove na hepatitis B i C, HIV infekciju, EKG, pregled lekara interniste i biohemijsko ispitivanje krvi. Ovaj nivo lečenja uključuje i psihološke testove, odnosno psihodijagnostiku.
  • Početak lečenja. Nakon dijagnostike, sledi medicinski tretman koji podrazumeva lečenje Neuro-Džet aparatom i infuzijama. Terapija u ovoj fazi je intenzivna, jaka, ali i bezbolna, a, samim tim, i delotvorna. 
  • Eliminisanje želje. Ovo je faza tzv. informacione terapije u kojoj pacijent u stanju medicinskog sna provede nekoliko sati pod audio-vizuelnom stimulacijom. Time se, pod uticajem visoko-frekventnih signala, utiče na mentalnu blokadu („Ne treba mi kokain u životu“, „Nisam narkoman“ i sl.).
  • Hipnoterapija. Uz veliku pomoć naših psihologa utiče se na pacijentovu podsvest koja sama daje smernice ka konačnom rešenju problema i izlečenju. 
  • Psihoterapija, edukacija i joga. Faza lečenja pacijenta na psihološkom nivou. Naši stručni psiholozi i psihijatri kod pacijenta svakodnevno podstiču odbojni mehanizam prema kokainu i želji za konzumiranjem istog. 
  • Averzivna terapija. U ovoj fazi pacijent stvara potpunu odbojnost, odnosno averziju prema kokainu. 

Pružamo vam bezrezervnu podršku i nakon bolničkog tretmana

Pre svega, treba reći da, kada je u pitanju tretman lečenja zavisnosti od kokaina, pacijent tokom celokupnog procesa ima podršku fizioterapeuta. Fizioterapijom, koja dokazano daje odlične rezultate, oslobađamo pacijente od nagomilanog stresa i ubrzavamo im rad kardiovaskularnog sistema. Na taj način ubrzava se i protok terapije kroz krvotok, čineći njegov oporavak bržim i efektnijim. Nakon svih faza lečenja vrši se procena napretka u izlečenju i kompletna analiza stanja pacijenta. Međutim, čak i nakon završetka lečenja, luksuzna bolnica VIP Vorobjev svim pacijentima omogućuje i vanbolnički tretman u periodu od 12 meseci

Podrška nakon lečenja pacijenta je veoma bitna faza rehabilitacije pacijenta kako se on nikada ne bi vratio na stari put. U ovom periodu od godinu dana obavljamo redovne mesečne kontrole. Tada, naš stručni tim lekara, vrši ponovnu analizu pacijenta kako bi utvrdio ima li nekih nepravilnosti u oporavku, kao i korekciju terapije ako za tim postoji potreba. Pacijentu u ovom periodu pružamo maksimalnu podršku ka potpunoj resocijalizaciji i reintegraciji u društvo. Uz konstantnu brigu našeg medicinskog osoblja, jačamo samopouzdanje pacijenta, pojačavamo rezultate bolničkog lečenja i ohrabrujemo ga ka novim životnim postignućima. 

Tretman lečenja zavisnosti od kokaina – Kontaktirajte nas i mi ćemo vas odmah pozvati

Uspešan oporavak od kokainske zavisnosti i potpuna rehabilitacija pacijenta naš je osnovni zadatak. Iz tog razloga, bolnica VIP Vorobjev pruža neophodnu pomoć pacijentima iz svih delova sveta. Prema tome, program i tretman lečenja zavisnosti od kokaina podrazumeva i potpuno besplatan transport pacijenta od aerodroma do naše klinike, kao i povratak nakon lečenja. Učinićemo sve kako bismo vam smanjili troškove putovanja, a ujedno ćemo pružiti apsolutnu pomoć i podršku oko dobijanja neophodne vize. 

klinika za lečenje bolesti zavisnosti VIP Vorobjev

U svakom trenutku nas možete kontaktirati i izložiti svoj problem, a naš renomirani tim lekara, psihologa i psihoterapeuta će vam dati smernice šta dalje da činite. Takođe, činimo sve kako bismo vam smanjili troškove međunarodnog poziva. Ukoliko zovete iz inostranstva, odnosno van Srbije, možete nam poslati SMS, a naš tim stručnjaka će vas pozvati i odgovoriti u najkraćem roku. U bilo kojem trenutku nas možete kontaktirati putem Vibera ili WhatsAppa. Vaše izlečenje od kokainske zavisnosti je naša obaveza i naš prioritet. 

Klinika VIP Vorobjev koristi najmoderniju terapiju u lečenju zavisnosti od kokaina uz inovativne metode

U našoj klinici program lečenja od kokainske zavisnosti prilagođavamo svakom pacijentu ponaosob. Tretman lečenja zavisnosti od kokaina u bolnici VIP Vorobjev podrazumeva detoksikaciju koja je, za razliku od drugih klinika, kod nas u potpunosti bezbolna! Pomoću našeg detoks tretmana, pacijent će izgubiti svaku želju za konzumiranjem kokaina. Uz najsavremeniju terapiju, dijagnostičke i terapeutske uređaje opremljenim po svetskim standardima i vrhunske inovativne metode, zavisnost od kokaina će veoma brzo postati samo pacijentova daleka prošlost. Ovde bismo naročito izdvojili terapiju Ibogainom koja se iskustveno pokazala i dokazala kao najdelotovornija u lečenju psihičke zavisnosti. U prilog ovome govore na više hiljada uspešno izlečenih pacijenata (iz svih delova sveta) u našoj bolnici. 

tretman lečenja zavisnosti od kokaina klinika VIP Vorobjev 4

Moderno opremljena bolnica VIP Vorobjev svakom pacijentu garantuje maksimalnu diskreciju i privatnost tokom procesa lečenja zavisnosti od kokaina. Naše sobe su komforne i opremljene tako da se svaki pacijent kod nas oseća prijatno i udobno. Sve sobe imaju TV, Wi-Fi, klima uređaje, a takođe su i veoma prostrane, tako da sa pacijentom uvek može biti prisutna i njemu bliska osoba. Posedujemo i dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje kako bi boravak pacijenta kod nas bio siguran, dok su za njihovu relaksaciju predviđeni bazen, potpuno opremljena teretana i jacuzzi.

teretana klinika vip vorobjev

Uz vašu volju i naše znanje, višedecenijsko iskustvo i tim svetski priznatih i poznatih lekara i stručnjaka, pobedićete bolest zavisnosti jednom za sva vremena! Izaberite život, izaberite bolnicu VIP Vorobjev! 

Budite slobodni da nas pozovete odmah ili nam pošaljite poruku na broj +38162256266 i mi ćemo vas odmah kontaktirati! Prema nahođenju, svoj problem nam možete obrazložiti i putem mail-a na info@vipvorobjev.com

Ostavite komentar